Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προς διατήρηση της θετικής φοράς

Καταλυτικά επιδρούν στην αγορά οι ειδήσεις των Eurobank, Intracom και Πειραιώς. Επιστρέφει σε ”ανοδικό κανάλι” η αγορά, με τον Γενικό Δείκτη υψηλότερα των 2.400 μονάδων και το σύνολο των μετοχών να έχει χθες αντιδράσει θετικά. Οι τράπεζες κάνουν και πάλι την διαφορά.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Υψηλότερα των 2.400 μονάδων, μετά από τις 12 Μαρτίου ξαναβρίσκεται η αγορά. Το ενθαρρυντικό είναι πως όχι μόνο ο Γ.Δ., αλλά στο σύνολό της η αγορά, αντέδρασε θετικά χθες.

Ο χαμηλός τζίρος ας μην μας ξεγελά, αφού παραδοσιακά σε τέτοιες συνεδριάσεις, οι συναλλαγές κυμαίνονται σε ανάλογα επίπεδα.

Ισχυρές οι τραπεζικές μετοχές, με την Eurobank να ”κόβει” σήμερα το μέρισμα (0,60 ευρώ), να εντυπωσιάζει με το χθεσινό της κλείσιμο (+2,3%), ενώ ανοδική είναι και η φορά της Εθνικής.

Σημαντικές οι στηρίξεις στον FTSE-20, από τους ΟΠΑΠ, ΕΛΤΕΧ, Alpha, Coca Cola, Πειραιώς, αλλά και τις υπόλοιπες αυτής της κατηγορίας.

Να προσεχθεί, η θεαματική αντίδραση της Πειραιώς στα 9,70 ευρώ, εν όψει της γενικής συνέλευσης.

Στη μεσαία– χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, πολλές οι μετοχές, που ”χρωστούν κίνηση”, νέα ιστορικά υψηλή τιμή για τον Μπαλή, και πάλι πάνω από τα 4 ευρώ.

Οι Φουρλής, ΔΟΛ και Εθνική Ακινήτων παραμένουν σηματωροί, σταθερός ο Κωτσόβολος, στα 5,40 ευρώ ο Ρόκας, αυξημένες συναλλαγές στην ΕΛΒΕ και έπεται συνέχεια.

Με βάση το χθεσινό κλείσιμο της αγοράς, το ανοδικό ενδεχόμενο κερδίζει έδαφος, έναντι του αρνητικού, με επόμενη τιμή– αντίσταση προς τις 2.450 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v