Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Στήριγμα για Χ.Α. τα στοιχεία από ΗΠΑ

Το θετικό κλίμα στην Αμερική θα στηρίξει την αγορά, εκτιμούν οι ΑΧΕ, σημειώνοντας πως οι αγορές υποδέχτηκαν θετικά τα στοιχεία για την ανεργία στην Αμερική και σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έχουν μεγάλη πιθανότητα να κινηθούν θετικά.

ΑΧΕ: Στήριγμα για Χ.Α. τα στοιχεία από ΗΠΑ
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει στο πρωινό της report πως αναμένει η ψυχολογία που θα επικρατήσει στις διεθνείς αγορές να παραμείνει καθοριστική για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς.

Από την πλευρά της, η Marfin Analysis σημειώνει πως στην τελευταία συνεδρίαση οι μετοχές των ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και Alpha Bank υπεραπέδωσαν, ενώ ο όγκος συναλλαγών παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα.

Για τη σημερινή συνεδρίαση η Marfin εκτιμά πως θα είναι ανοδική στο άνοιγμά της έπειτα από τα κέρδη στην Αμερική την Παρασκευή.

Επίσης, η Marfin στο πρωινό της report αναφέρεται στη μετοχή της Jumbo, για την οποία σημειώνει πως διαπραγματεύεται ελκυστικά 10,4 τα εκτιμώμενα κέρδη του 2004, ενώ έχει υποαποδώσει κατά 8,3% από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα.

Από την άλλη, η Eurobank Securities αναφέρει πως το θετικό κλίμα που διαμορφώθηκε στην Αμερική στην τελευταία συνεδρίαση, έπειτα από την ανακοίνωση στατιστικών στοιχείων, ίσως να διατηρηθεί οδηγώντας τις αγορές σε θετικό έδαφος.

Ακόμα, όπως υπογραμμίζει η Eurobank Securities, για τις επόμενες συνεδριάσεις εκτιμά σχετικά χαμηλούς όγκους συναλλαγών, ιδιαίτερα προς το τέλος της εβδομάδας, λόγω του Πάσχα. Ωστόσο, συμπληρώνει πως η ευρεία τάση είναι πιθανό να συνεχίσει να δίνεται από το εξωτερικό.

Όπως επισημαίνει η Εγνατία ΑΧΕ στο πρωινό της report, οι αγορές υποδέχτηκαν θετικά τα στοιχεία για την ανεργία της Αμερικής και ενδεχομένως σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές έχουν μεγάλη πιθανότητα να κινηθούν θετικά στο άνοιγμα.

Επιπλέον, οι αναλυτές της Εγνατίας ΑΧΕ αναφέρουν πως το Χ.Α. θα ακολουθήσει τη διεθνή τάση, με τις μετοχές των ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και επιλεγμένους τίτλους της μεσαίας κεφαλαιοποίησης να βρίσκονται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Τι έγινε την προηγούμενη εβδομάδα: Με κέρδη έκλεισε η προηγούμενη εβδομάδα, αφού το κλείσιμο της Παρασκευής βρήκε τον Γ.Δ. στις 2.372,77 μονάδες, κερδίζοντας 1,74% σε εβδομαδιαία βάση.

Τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία στην Αμερική και η βεβαιότητα μείωσης των επιτοκίων στην Ευρώπη εντός του Απριλίου, αναφέρει στο εβδομαδιαίο report της η Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ, δημιούργησαν αγοραστικό ενδιαφέρον ωθώντας τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες πάνω από τις περιοχές των βραχυπρόθεσμων αντιστάσεών τους.

Σε επίπεδο αγοράς, συνεχίζει η Magna Trust, η απορρόφηση μέρους του κομμένου δικαιώματος μερίσματος στην τιμή της Alpha Βank, η οποία συνοδεύτηκε και από σημαντικό κλείσιμο θέσεων πώλησης στη μετοχή, δικαίωσε εκείνους που υποστηρίζουν την επιλογή μετοχών με βάση τα διανεμόμενα μερίσματα και έστρεψε το ενδιαφέρον σε παρόμοιες μελλοντικές περιπτώσεις από τον τραπεζικό χώρο.

Όσον αφορά στις εξελίξεις στο Κυπριακό, η Magna Trust αναφέρει πως παρά το ότι κυριάρχησε σαν γεγονός στην εσωτερική ειδησεογραφία, δεν προκάλεσε κάποιες πιέσεις στην εγχώρια αγορά.

Επιπλέον, παραδοσιακά η Μεγάλη Εβδομάδα δεν χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση κάθετων τάσεων στις αγορές, ενώ το γεγονός ότι φέτος το Πάσχα των καθολικών συμπίπτει με το Ορθόδοξο ενδεχομένως να αποτελέσει παράγοντα ισορροπίας στην εγχώρια αγορά, τονίζει επίσης η Magna Trust.

Από την άλλη, η Omega Bank κάνει λόγο για υποτονικότητα στο Χ.Α., αναφέροντας πως για άλλη μια φορά οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης πρωταγωνίστησαν, ενώ η συνολική άνοδος σε εβδομαδιαία βάση προήλθε κυρίως από τη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Τι έγινε την Παρασκευή: Κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,56%, στις 2.373 μονάδες.

Όπως αναφέρει στο πρωινό της report η Εθνική ΑΧΕ, στο Χ.Α. επικράτησε αγοραστικό ενδιαφέρον για την υψηλή κεφαλαιοποίηση, με τις μετοχές των ΔΕΗ και ΟΠΑΠ να υπεραποδίδουν του Γενικού Δείκτη, κλείνοντας ανοδικά κατά 2,7% και 2,91% αντίστοιχα.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v