Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τάση από εταιρικά νέα για τη Σοφοκλέους

Οι γενικές συνελεύσεις και το θετικό κλίμα των διεθνών αγορών μπορούν να δημιουργήσουν ενδιαφέρον και τάση στη Σοφοκλέους. Παρά τον παραδοσιακά ήπιο χαρακτήρα της εβδομάδας, οι ειδήσεις δεν θα λείψουν.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Καλή μεγάλη εβδομάδα.

Παραδοσιακά η αγορά μας κινείται με χαμηλό τζίρο, σταθεροποιητικά αυτήν την περίοδο.

Επιπλέον το γεγονός ότι φέτος το Πάσχα των καθολικών συμπίπτει με το δικό μας, μπορεί σύμφωνα με τη Magna Trust να αποτελέσει παράγοντα ισορροπίας στη Σοφοκλέους.

Παρ’ όλα αυτά, ειδικά αυτή η εβδομάδα εμφανίζει ενδιαφέρον, είτε λόγω των γενικών συνελεύσεων είτε λόγω της πορείας των διεθνών αγορών.

Από τις γενικές συνελεύσεις των Intracom, Eurobank και Πειραιώς αναμένεται πως θα βγουν ειδήσεις.

Η πορεία των ξένων χρηματιστηρίων, από την άλλη πλευρά, ενισχύει τη διάθεση σταθεροποίησης–ήπιας ανόδου που έχει και πάλι διαμορφωθεί σε επίπεδο Γ.Δ.

Το ενδεχόμενο αντίδρασης προς τις 2.405 μονάδες -και πιθανής υπέρβασής τους- είναι εφικτό.

Προς αυτήν την κατεύθυνση συνηγορεί η φορά μετοχών όπως η Eurobank, Εθνική, Alpha και Πειραιώς, αλλά και των ΟΤΕ, Cosmote.

Ανοδική φορά διαμορφώνεται και για ορισμένες μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης, με πρώτο και καλύτερο τον Τιτάνα, τον ΟΠΑΠ και τη ΔΕΗ.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, οι τεχνικής φύσεως επιπτώσεις από την αναδιάρθρωση δεικτών και τη νέα κατηγοριοποίηση με βάση το εύρος διακύμανσης φέρνουν στο προσκήνιο μετοχές των FG Europe, Chipita, EXAE, Sex Form, Ιατρικό, ΕΥΔΑΠ.

Ενθαρρυντική ένδειξη θεωρείται η αντίδραση μετοχών της χαμηλής κεφαλαιοποίησης, που μετά από έντονα πτωτική πορεία αντιδρούν προσφέροντας βραχυπρόθεσμες ευκαιρίες.

Οι περιπτώσεις των Informatics, Μαθιός είναι ενδεικτικές του κλίματος που επικρατεί.

Είναι πιθανότατο πως σε συνθήκες σταθεροποίησης-μικρής ανόδου του Γ.Δ. στη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση θα επιχειρηθεί να καταγραφούν κέρδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v