Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μόχλευση στις τράπεζες

Σταθεροποιητική και για σήμερα η εικόνα της αγοράς, με τη μετοχή της Εθνικής να διατηρεί τη δυναμική της προς τα 22 ευρώ. Αγοραστικό ενδιαφέρον και για μετοχές εταιριών που προσφέρουν υψηλή μερισματική απόδοση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Απόλυτα τεχνικά κινείται η αγορά.

Με αιχμή τον τραπεζικό κλάδο (+1,4%) αντέδρασε αρχικά προς την περιοχή των 2.385 μονάδων, για να υποχωρήσει στη συνέχεια προς τις 2.376 μονάδες.

Φαίνεται πως διασφαλίζεται, για σήμερα, εύρος διακύμανσης μεταξύ 2.368-2.385 μονάδων.

Από τις τραπεζικές μετοχές στην Alpha δεν συναντάται μέχρι στιγμής μεγάλη προσφορά, γεγονός που ενισχύει την εκτίμηση πως πέρα των χθεσινών απωλειών δεν θα πρέπει να αναμένεται σοβαρότερη πίεση.

Στη μετοχή της Εθνικής, καταγράφεται εμπορευσιμότητα, που διαμορφώνει την τιμή σε επίπεδο μέχρι και λίγο χαμηλότερα των 22 ευρώ.

Μετοχές σηματωροί εμφανίζουν είτε σχετικά σταθερή συμπεριφορά (ΔΟΛ) είτε ελάχιστη προσφορά (ΕΛΤΕΧ).

Στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, μετοχές, όπως Μαθιός, Μάρακ, ΑΕΓΕΚ, Νάουσα συντηρούν την ανοδική τους φορά με σχετικά ικανοποιητικές συναλλαγές.

Για τη συνέχεια, θα πρέπει να καταγραφεί η αντίδραση συγκεκριμένων μετοχών, σε ενδεχόμενη περαιτέρω διολίσθηση του δείκτη (χαμηλότερα προς τις 2.368 μονάδες), όπως και η συμπεριφορά χρηματιστηριακών, που τις τελευταίες δύο ημέρες δημοσιοποιούν θετικές εκθέσεις – αναλύσεις για τον τραπεζικό κλάδο.

Δεν θα πρέπει, επίσης, να περάσει απαρατήρητο το γεγονός, πως σχετικό ενδιαφέρον από πλευράς τζίρου καταγράφεται σε μετοχές εταιριών με μερισματική απόδοση υψηλότερη του 3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v