Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Νέα τάση αναζητεί η αγορά

Σε αναζήτηση νέας τάσης εκτιμούν οι ΑΧΕ πως βρίσκεται η αγορά. Σε αυτά τα πλαίσια εκτιμούν συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, καθώς και αναιμικούς όγκους συναλλαγών. Πιθανή θεωρούν ακόμη τη διατήρηση του ενδιαφέροντος για τραπεζικούς τίτλους.

ΑΧΕ: Νέα τάση αναζητεί η αγορά
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει στο πρωινό της report πως αναμένει συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα τιμών καθώς και αναιμικούς όγκους συναλλαγών.

Από την πλευρά της, η Marfin Analysis σημειώνει πως χθες η αγορά έκλεισε σχεδόν αμετάβλητη, συνυπολογιζόμενης και της αποκοπής μερίσματος της Alpha Bank, ενώ ξεχώρισε η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, η οποία κέρδισε 3,44% με αυξημένο όγκο συναλλαγών.

Για τη σημερινή συνεδρίαση η Marfin εκτιμά πως η Σοφοκλέους θα συνεχίσει να ακολουθεί την τάση των ευρωπαϊκών αγορών.

Επίσης, η Marfin στο πρωινό της report αναφέρεται στη μετοχή της Γερμανός, διακρίνοντας προσδοκίες για πολύ καλές αποδόσεις, εφόσον επιτευχθεί η συμφωνία στην Πολωνία. Ακόμα, οι αναλυτές της Marfin διατηρούν την τιμή-στόχο των 24 ευρώ για τη μετοχή της Γερμανός και τη σύστασή τους για ”αύξηση θέσεων”.

Σε αναζήτηση τάσης εκτιμά η Eurobank Securities πως βρίσκεται η αγορά, ελλείψει σημαντικής ειδησεογραφίας που θα μπορούσε να της δώσει ξεκάθαρή κατεύθυνση.

Ακόμα, όπως σημειώνει στο πρωινό της σχόλιο η Eurobank Securities, δεν αποκλείεται η εμφάνιση αδυναμίας της αγοράς, καθώς η πίεση που υπήρξε κοντά στο κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης μπορεί να εμφανιστεί και σήμερα. Επιπλέον, συμπληρώνει η Eurobank Securities, η Σοφοκλέους θα συνεχίσει να επηρεάζεται από την κίνηση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Όπως επισημαίνει η Εγνατία ΑΧΕ στο πρωινό της report, δεν περιμένει σημαντική αλλαγή στη συμπεριφορά των επενδυτών σήμερα.

Αντίθετα, συμπληρώνει η Εγνατία ΑΧΕ, εκτιμά σαν πιθανό σενάριο την τάση συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα τιμών με χαμηλούς όγκους συναλλαγών, δεδομένων, όπως επισημαίνει, των μικρών διακυμάνσεων στις ευρωπαϊκές αγορές.

Ακόμα, οι αναλυτές της Εγνατίας ΑΧΕ αναφέρουν πως η χθεσινή κίνηση της αγοράς έδειξε πως το ενδιαφέρον των επενδυτών για τις τράπεζες και επιλεγμένες μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενδεχομένως θα διατηρηθεί.

Στο ίδιο πλαίσιο, και η Praxis International ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει πως τάσεις συσσώρευσης αναμένεται να επικρατήσουν στη Σοφοκλέους, που θα ακολουθήσει κατά πάσα πιθανότητα την πορεία των διεθνών αγορών, οι οποίες, όπως συμπληρώνει, αναμένουν αφενός τις σημερινές αποφάσεις της ΕΚΤ για την πορεία των επιτοκίων στην ευρωζώνη και αφετέρου την ανακοίνωση των επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ.

Τι έγινε χθες: Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες της τάξεως του 0,21%, στις 2.371 μονάδες.

Όπως αναφέρει στο πρωινό της report η Εθνική ΑΧΕ, η μεταβλητότητα που παρουσίασε η αγορά αποδίδεται κυρίως στη χαμηλή συμμετοχή των επενδυτών και ως ένα βαθμό στην προγραμματισμένη δραστηριότητα συναλλαγών, που σχετίζεται με τον ”καλλωπισμό” της αγοράς λόγω του τέλους του πρώτου τριμήνου του 2004.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v