Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η τέλεια δίαιτα για χρηματιστές και εισηγμένους!

Σε εστιατόριο των βορείων προαστίων συνέτρωγαν γνωστός εισηγμένος και εξίσου γνωστός χρηματιστής. Η έκπληξη του γράφοντος ήταν μεγάλη από το γεγονός ότι και οι δύο άνδρες έχουν χάσει τους τελευταίους μήνες πολύ σημαντικό βάρος. Ποιος είπε ότι η λιτότητα δεν έχει κτυπήσει τα υψηλά... στρώματα της Σοφοκλέους;

Η τέλεια δίαιτα για χρηματιστές και εισηγμένους!
Σε εστιατόριο των βορείων προαστίων συνέτρωγαν γνωστός εισηγμένος και εξίσου γνωστός χρηματιστής. Η έκπληξη του γράφοντος ήταν μεγάλη από το γεγονός ότι και οι δύο άνδρες έχουν χάσει τους τελευταίους μήνες πολύ σημαντικό βάρος.

Μέχρι του σημείου εκείνου που να μην είναι εύκολα αναγνωρίσιμοι με μια πρώτη ματιά. Ποιος είπε ότι η λιτότητα δεν έχει κτυπήσει τα υψηλά... στρώματα της Σοφοκλέους;

Ίσως οι άνθρωποι να αποφάσισαν να προσέξουν τη σιλουέτα τους και την υγεία τους. Η αλήθεια είναι ότι οι δύσκολες ώρες είναι κατάλληλες για ενδοσκόπηση.

Ο καθένας μας αναγκάζεται, θέλοντας και μη, να κάνει την αυτοκριτική του, να σφίξει το ζωνάρι του και να προχωρήσει σε έναν επανακαθορισμό των μελλοντικών του σχεδίων.

Αντίθετα, στις εποχές που τα κέρδη βγαίνουν άκοπα οι άνθρωποι μεθούν από την πλεονεξία, παχαίνουν και κάνουν εύκολα το μεγάλο λάθος.

Το γεγονός ότι κάποιοι επιχειρηματίες έχουν συνειδητοποιήσει τις δυσκολίες και έχουν ήδη πάρει τα μέτρα τους είναι παρήγορο. Και θα πρέπει να είναι και ευτυχείς που είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν διορθωτικές κινήσεις.

Διότι υπάρχουν κι άλλοι που δεν μπορούν να κάνουν κάτι, ακόμη και αν το θέλουν όσο τίποτε άλλο στον κόσμο. Οι πληροφορίες της αγοράς επιμένουν ότι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι του παρελθόντος βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση και ότι τα περιθώρια να ανακάμψουν είναι εξαιρετικά περιορισμένα.

Βρίσκονται στο σημείο εκείνο που ουδείς μπορεί πλέον να τους βοηθήσει. Όσες οικονομίες και αν κάνουν, όσα νέα επιχειρηματικά πλάνα κι αν παρουσιάσουν.

Είναι το μεγαλύτερο αγκάθι της Σοφοκλέους! Όσο η αγορά γνωρίζει ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να καταρρεύσει ο άλφα ή ο βήτα όμιλος επιχειρήσεων, ο οποίος μάλιστα μέχρι πριν από λίγο καιρό παρουσιαζόταν και ως κραταιός, θα επιδεικνύει επιφυλακτικότητα. Τουλάχιστον για τους επίφοβους.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Τουλάχιστον μέχρι να επέλθει η ”κάθαρση”. Μέχρι να αναδειχτούν τα προβλήματα στην επιφάνεια και να ξεκαθαρίσει έτσι η κατάσταση. Στο κάτω κάτω της γραφής, αυτό είναι και απαραίτητο.

Ας μην ξεχνάμε ότι μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Δεν αξίζει της επιφυλακτικότητας το σύνολο των εισηγμένων εταιρειών. Πρέπει, επιτέλους, να γυρίσουμε σελίδα και να αρχίσουμε να βλέπουμε τα θετικά των εταιρειών.

Για να συμβεί όμως αυτό, χρειάζεται νωρίτερα να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Υ.Γ.: Η κυκλικότητα είναι ένα αναγκαίο κακό στη ζωή μας. Αν όλα τα πράγματα μας πήγαιναν πάντα δεξιά, τότε θα φαρδαίναμε τόσο πολύ που δεν θα μπορούσαμε να περάσουμε από τις πόρτες. Γι’ αυτό έρχονται και οι κακές ημέρες. Για να μην πεθάνουμε από το υπερβολικό βάρος ή από πλήξη...

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v