Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τελευταίο ”ξεσκόνισμα” στα βιβλία

Η αποκοπή μερίσματος 0,60 ευρώ από τη μετοχή της Alpha και ο χθεσινός δανεισμός σε 18 τίτλους προδιαθέτουν για μία ήπια διολίσθηση της αγοράς. Οι θεσμικοί, εν όψει του παραδοσιακά θετικού Απριλίου, έχουν κάθε συμφέρον να επανατοποθετηθούν από όσο το δυνατόν ελκυστικότερα επίπεδα τιμών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η συμπεριφορά της Alpha και συγκεκριμένων μετοχών-”σηματωρών” θα αποσαφηνίσουν την τάση.

Τεχνικά η αδυναμία της αγοράς να ξεπεράσει χθες την περιοχή των 2.385 μονάδων επαναφέρει ως πιθανότερο το ενδεχόμενο διολίσθησης προς τις 2.355 μονάδες.

Αυτή η εκτίμηση επιβεβαιώνεται και από το πλήθος των μετοχών, όπου έγινε χθες δανεισμός τίτλων για 18 εισηγμένες.

Αυτό που συμφέρει τα θεσμικά χαρτοφυλάκια είναι το χωρίς κόστος ”κλείσιμο” των θέσεων πώλησης σε ΣΜΕ του FTSE-20, προς τις 1.200 μονάδες, και εν συνεχεία η επανατοποθέτησή τους από όσο το δυνατόν ελκυστικότερο επίπεδο τιμών για τον ερχόμενο μήνα.

Ο κανόνας, που θέλει παραδοσιακά θετικό μήνα τον Απρίλιο για τις αγορές και ειδικότερα τη Ν. Υόρκη, είναι η παράμετρος που λαμβάνουν εδώ και μέρες πολύ σοβαρά υπόψη τους οι θεσμικοί και ισχυροί χρηματιστές.

Κατά συνέπεια, παρακολουθούμε την πορεία της Alpha, καθώς από την τρέχουσα τιμή των 26,00 ευρώ αποκόπτεται μέρισμα 0,60 ευρώ, τους τίτλους των Ελληνική Τεχνοδομική (με δανεισμό 10.400 τεμαχίων σε σύνολο συναλλαγών 65.322), Ακτωρ, Intracom, OΠΑΠ, αλλά και των ΔΟΛ, Delta Singular, Εθνική Ακινήτων, Εθνική Ασφαλιστική, Μέτκα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v