Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές τάσεις αναμένουν οι ΑΧΕ

Με τάσεις σταθεροποίησης και χαμηλούς όγκους συναλλαγών θα κινηθεί η αγορά εκτιμούν οι ΑΧΕ, συμπληρώνοντας πως πιθανή είναι η επικράτηση φαινομένων κατοχύρωσης κερδών. Ωστόσο, δεν αποκλείεται ορισμένοι επενδυτές να αναζητήσουν αγοραστικές ευκαιρίες.

Σταθεροποιητικές τάσεις αναμένουν οι ΑΧΕ
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει στο πρωινό της report πως οι επενδυτές θα συνεχίσουν να βρίσκουν αγοραστικές ευκαιρίες παρά την πιθανή τάση για κατοχύρωση κερδών.

Από την πλευρά της, η Marfin Analysis σημειώνει πως χθες η αγορά κινήθηκε σταθεροποιητικά, ενώ ο τραπεζικός κλάδος υπεραπέδωσε του Γενικού Δείκτη καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 0,17%.

Για τη σημερινή συνεδρίαση η Marfin εκτιμά πως θα συνεχιστούν οι σταθεροποιητικές τάσεις, ενώ ταυτόχρονα οι όγκοι συναλλαγών θα παραμείνουν σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.

Επίσης, η Marfin στο πρωινό της report αναφέρεται στις μετοχές των ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ, τονίζοντας πως φημολογείται η περίληψή τους στον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE-20 κατά την προσεχή αναθεώρησή του.

Η Eurobank Securities για τη σημερινή συνεδρίαση αναμένει τάσεις συσσώρευσης χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις.

Επίσης, οι αναλυτές της Eurobank Securities θεωρούν πως το γεγονός ότι η σημερινή συνεδρίαση είναι η τελευταία του μήνα, καθώς και του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους, θα δράσει υποστηρικτικά στην αγορά.

Από την άλλη, συνεχίζει η Eurobank Securities, το γεγονός ότι η μετοχή της Alpha Bank διαπραγματεύεται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα, μπορεί να ασκήσει ελαφρά πίεση στην αγορά, που αντιστοιχεί σε πτώση 0,2% στον Γενικό Δείκτη και υποχώρηση 0,3% στον δείκτη

FTSE- 20.

Όπως επισημαίνει η Εγνατία ΑΧΕ στο πρωινό της report, τα φαινόμενα κατοχύρωσης κερδών που επικράτησαν χθες ήταν μια υγιής αντίδραση στην πρόσφατη άνοδο.

Το τελευταίο, συμπληρώνει η Εγνατία ΑΧΕ, υποδεικνύει ότι οι αγορές είναι πιθανό να εισέλθουν σε μια φάση συσσώρευσης μέχρι την άφιξη νέων ειδήσεων σε επίπεδο μακροοικονομικό αλλά και εταιρικής κερδοφορίας.

Ακόμα, οι αναλυτές της Εγνατία ΑΧΕ αναφέρουν πως οι τράπεζες, οι τηλεπικοινωνίες και επιλεγμένες μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, ενώ η κίνηση των ευρωπαϊκών αγορών θα συνεχίσει να επηρεάζει τη Σοφοκλέους.

Εξάλλου, οι αναλυτές της Fortius, σχολιάζοντας τεχνικά την πορεία του δείκτη της μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE-40, αναφέρουν ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση αυτός κατέγραψε πτώση 0,59% (κλείνοντας στις 2.234 μονάδες), ενώ έχει χάσει 650 μονάδες από τα τέλη Ιανουαρίου έως τις 23 Μαρτίου.

Ωστόσο, σημειώνει η Fortius, για τη διατήρηση της ανοδικής τάσης του FTSE-40 επιβάλλεται η άμεση ανοδική διάσπαση των 2.300 μονάδων, περιοχή όπου βρίσκεται και ο απλός κινητός μέσος των 200 ημερών.

Τι έγινε χθες: Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με οριακές απώλειες της τάξεως του 0,06%, στις 2.376 μονάδες.

Όπως αναφέρει στο πρωινό της report η Εθνική ΑΧΕ, οι μετοχές της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης, καθώς και ορισμένα από τα blue chips όπως αυτά των κλάδων της ενέργειας και των τυχερών παιχνιδιών υποαπέδωσαν της αγοράς. Επιπλέον, συμπληρώνει η Εθνική ΑΧΕ, οι όγκοι των συναλλαγών παρέμειναν σε χαμηλά επίπεδα.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v