Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Alpha κάνει τη διαφορά

Τα ελέη της... Alpha φαίνεται πως ”ξανατραβούν” ξένους και Έλληνες μνηστήρες, με αποτέλεσμα να παρατηρείται εγρήγορση δυνάμεων στη Σοφοκλέους. Με σημαντικά κέρδη μετοχές-σηματωροί, όπως ΔΟΛ, Εθνική Ακινήτων, Κλωνατέξ. Αξια προσοχής η σύγκλιση των κεφαλαιοποιήσεων των τριών πρώτων τραπεζικών ομίλων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αναθερμαίνονται ενδιαφέρον και συναλλαγές στις τράπεζες.

Εντολές αγοράς διαμορφώνουν το τελευταίο ημίωρο σταδιακά τη μετοχή της Alpha και δευτερευόντως της Εθνικής σε υψηλότερα επίπεδα.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες εκτιμούν πως τόσο στη μετοχή της Alpha όσο και της Εθνικής καταγράφεται, μερική έστω, επανεμφάνιση ”ξένων κωδικών”.

Εκτίμηση που εν μέρει επιβεβαιώνεται από την εμπορευσιμότητα των δύο τραπεζικών μετοχών και τα κέρδη που μέχρι στιγμής καταγράφουν.

Στο 3,5% το ποσοστό μεταβολής για την Alpha, στο 2,1% για την Εθνική, έχουν ως αποτέλεσμα να μηδενίσουν τις αρχικές απώλειες στη μετοχή του ΟΤΕ.

Το ενθαρρυντικό είναι πως την... αίσθηση που κυριαρχεί, καταγράφει η πορεία μετοχών (κατά την εκτίμησή μας σηματωρών της κάθε βραχυπρόθεσμης τάσης), με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση των ΔΟΛ (+8,2%), Κλωνατέξ (3,5%), Εθνική Ακινήτων.

Η διαμόρφωση ενός θετικότερου κλίματος στα βαριά, με το σταδιακό πέρασμα και της μετοχής του ΟΤΕ προς τα 10,56 ευρώ (0,35%), έχει ως αποτέλεσμα την μεταστροφή της σχέσης ανοδικών – πτωτικών.

Σαφές το προβάδισμα υπέρ των πρώτων, με αρκετούς τίτλους να εμφανίζουν αυξημένη εμπορευσιμότητα και αποδόσεις (Fanco, Φοίνιξ, ΔΟΛ, ΕΧΑΕ, Αθηνά, ΑΛΤΕ, Αλουμίνιον, Altec, Lannet, Γενική).

Υ.Γ.: Αναμφίβολα, τα όσα πρόκειται να ανακοινωθούν στην αυριανή συνέλευση της Alpha Bank αναθερμαίνουν το αγοραστικό ενδιαφέρον για τον τίτλο, ο οποίος παρεμπιπτόντως πλησιάζει ”απειλητικά” την κεφαλαιοποίηση της Eurobank και της Εθνικής.

Προϊδεάζει όμως τους γνώστες του χώρου πως σε ανάλογες ”γαλαντόμες” κινήσεις θα μπορούσε να προχωρήσουν και οι όμιλοι των Εθνική, Eurobank.

Στην περίπτωση που εδραιωθεί αυτή η εκτίμηση, οι ξένοι έχουν κάθε λόγο να ξαναπάρουν τις τράπεζες, δηλαδή την αγορά μας στα χέρια τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v