Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Γλέντια” στα Μεσαία

Τηλεπικοινωνίες και μεσαία κεφαλαιοποίηση είχαν σήμερα την τιμητική τους στη Σοφοκλέους, καθώς αρκετοί έσπευσαν να καλύψουν το κενό που δημιούργησε η χθεσινή αργία έναντι των διεθνών αγορών. Ωστόσο το ισοζύγιο για την εβδομάδα είναι αρνητικό (-1,4%), λόγω της βουτιάς της Δευτέρας.

Ετεροχρονισμένη ανοδική αντίδραση, ίσωςε και λόγω της χθεσινής καλής εικόνας των διεθνών Αγορών και της αργίας στην Σοφοκλέους.

Παράγοντες της Αγοράς θεωρούν ότι χρειάζονται πολλές τέτοιες συνεδριάσεις προκειμένου να υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για βελτίωση της ψυχολογίας που έχει πληγεί σημαντικά, δεν αποκλείουν μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση να συνεχίσουν να επιδεικνύουν κάποια κινητικότητα, όμως όλα αυτά απέχουν αρκετά από το να επιβεβαιωθεί ότι το Χ.Α. απέκτησε δυναμική τέτοια που μπορεί να τροφοδοτήσει σημαντικά την μεσοπρόθεσμη τάση και δεν είναι εξαιρετικά βραχυπρόθεσμες κινήσεις κάποιων traders που αποσκοπούν σε γρήγορα κέρδη.

Τεχνικά η εικόνα είναι λίγο περισσότερο αισιόδοξη, καθώς έκλεισε το πρώτο τεχνικό ”κενό” στην περιοχή των 2.330 μονάδων, κάτι που δίνει μία κίνηση προς τις 2352 μονάδες, ενώ σε περίπτωση διατήρησης του θετικού διεθνούς κλίματος δεν αποκλείεται προσπάθεια επαναπροσέγγισης του απώτερου τεχνικού ”gap” στις 2.462 μονάδες.

Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, εμφανής αδυναμία αντίδρασης του Τραπεζικού κλάδου (μόνο η μετοχή της Εθνικής κατέγραψε κέρδη μεγαλύτερα της μίας ποσοστιαίας μονάδας).

Ομως αρκετοί τίτλοι έδωσαν σημαντική ώθηση στον Δείκτη σημειώνοντας αξιοσημείωτα κέρδη, όπως Βιοχάλκο, Cocα-Cola (νέο υψηλό τρέχοντος έτους σε κλείσιμο), Ελ. Τεχνοδομική, Ελ. Πετρέλαια, ΗΥΑΤΤ, Ιντρακόμ, ΚΑΕ, ΟΤΕ (βρέθηκε στο υψηλό ημέρας λίγο πριν το τέλος), Motor oil και Τιτάν (νέο υψηλό σε κλείσιμο τρέχοντος έτους).

Αντίθετα με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν Γερμανός, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και Cosmote.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης των 2300 μονάδων, έφθασε ενδοσυνεδριακά μέχρι τις 2334,22 μονάδες, για να κλείσει τελικά στις 2332,21 μονάδες με κέρδη 1,61%.

Ο τζίρος σαφώς μειωμένος, καθώς από τα 138,8 εκ. ευρώ πρέπει να αφαιρεθούν τα 24,5 εκ. που αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές, δείχνει την επιφυλακτικότητα που επικρατεί και χρειάζεται αρκετές ανοδικές συνεδριάσεις για να ενισχυθεί σημαντικά.

Ελαφρώς ενθαρρυντική η τελική εικόνα με 290 ανοδικές μετοχές έναντι 38 πτωτικών και σε 17 τίτλους τα κέρδη ξεπέρασαν το 8%.

Όσον αφορά τους επιμέρους τίτλους, σημαντικά κέρδη με ελάχιστες συναλλαγές για Καραμολέγκο, Πλαστικά Κρήτης, Αλυσίδα και Moda Bagno, κινητικότητα σε πάλαι ποτέ μετοχές ”σηματωρούς”, όπως ΔΟΛ και Εθνική Ακινήτων, σημαντικά κέρδη σε Προμότα, ΕΧΑΕ, Ρόκα, Μυτιληναίο, Μέτκα, Λαν-νετ, Spider, ανέβασε όγκους η Eurodrip, στο χαμηλό ημέρας λίγο πριν το τέλος η Ελινόιλ και ίσως χρειάζεται προσοχή η Μάρακ και λόγω υψηλής μερισματικής απόδοσης.



Μερική κάλυψη των απωλειών της Δευτέρας (-3,77%), καθώς οι εβδομαδιαίες απώλειες για το Γενικό Δείκτη ανήλθαν στο 1,4%.

Όσον αφορά τις προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν ένα πακέτο 1.500.000 τεμάχια της Eurobank στα 15,84 ευρώ, ένα πακέτο 80 τεμάχια της Informatics στα 1,03 ευρώ και ένα πακέτο 50 τεμάχια της Yalco στα 1,88 ευρώ.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο 50.000 τεμάχια του ΟΠΑΠ στα 13,80 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v