Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιχείρηση ανάκαμψης

Δεύτερη ενδοσυνεδριακή προσπάθεια της αγοράς να αντιδράσει από τα χαμηλά ημέρας, αν και αυτό ουσιαστικά δεν λέει τίποτα το ιδιαίτερο, καθώς οι μετοχές με αρνητικό πρόσημο υπερτερούν κατά πολύ αυτών με θετικό. Υπό πίεση οι τράπεζες. Κινητικότητα σε μερίδα της περιφέρειας.

Δεύτερη ενδοσυνεδριακή προσπάθεια της αγοράς να αντιδράσει από τα χαμηλά ημέρας, αν και αυτό ουσιαστικά δεν λέει τίποτα το ιδιαίτερο, καθώς οι μετοχές με αρνητικό πρόσημο υπερτερούν κατά πολύ αυτών με θετικό.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι το ΧΑ έχει εμφανή προδιάθεση να κινηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα, ενώ τα ξένα χρηματιστήρια θεωρείται περίπου βέβαιο ότι θα αποτελέσουν σημαντικό σημείο αναφοράς.

Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, με σημαντικά κέρδη μέχρι στιγμής, η Coca-Cola, Intracom, προσπαθούν να αντιδράσουν από τα χαμηλά τρέχοντος έτους τα Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ με οριακά θετικό πρόσημο κινούνται Βιοχάλκο, ΔΕΗ, ΟΤΕ και Τιτάνας (παρά το γεγονός ότι αλλεπάλληλες εκθέσεις δίνουν τιμές στόχους σημαντικά υψηλότερες, ο τίτλος δείχνει να δυσκολεύεται τεχνικά πάνω από τα 35 ευρώ).

Αντίθετα, σχετικές ρευστοποιήσεις δραστηριοποιούνται στον τραπεζικό κλάδο με την Αlpha Bank να καταγράφει απώλειες μεγαλύτερες της μίας ποσοστιαίας μονάδας, την Εθνική να προσπαθεί να ανακάμψει από το χαμηλό ημέρας των 19,80 ευρώ, ενώ με θετικό πρόσημο κινούνται Αττικής και Γενική (ανεπιβεβαίωτες φήμες θέλουν η Societe Generale να προχωρά σε δημόσια προσφορά).

Από τους επιμέρους τίτλους προσπαθούν να αντιδράσουν από τα χαμηλά έτους Intramet, Μάρακ Ηλεκτρονική, Γαλαξίδι και Εθνική Ακινήτων, συνεχίζει να κινείται υψηλότερα η Alpha Αστικά Ακίνητα, ενώ κινητικότητα παρουσιάζει και ο Αστέρας, μετά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για διανομή δωρεάν μετοχών σε αναλογία 2 νέες για κάθε 1-0 παλιές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v