Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον πανικό ξεχωρίζει ο ”νοικοκύρης”

Σε περιόδους αστάθειας και συνθηκών πανικού ξεχωρίζουν οι νηφάλιοι και οι βέλτιστοι. Η χθεσινή κατάρρευση δεν επηρέασε όλες ανεξαιρέτως τις μετοχές με τον ίδιο τρόπο. Υπάρχουν ευκαιρίες και φτηνές αποτιμήσεις, που χρήζουν της προσοχής μας.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η απρόσμενη και αδικαιολόγητη, ως προς την έκτασή της, εικόνα της αγοράς δημιουργεί περιθώρια βραχυπρόθεσμων ελιγμών.

Η καταγραφή, μετά από καιρό, ακραίων διακυμάνσεων, σημαντικών αποκλίσεων μεταξύ υποκείμενης και αγοράς παραγώγων και η ελκυστική αποτίμηση ορισμένων μετοχών προσφέρουν ευκαιρίες.

Παρά την κρίση και το αστάθμητο πλέον των αγορών.

Μία τεχνικής μορφής αντίδραση, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις συγκεκριμένες μετοχές του FTSE 20, δικαιολογείται τόσο τεχνικά όσο και με βάση τις θέσεις στα παράγωγα.

Για παράδειγμα, αντίδραση δικαιολογείται και στη μετοχή του ΟΤΕ ή της Intracom, της Εθνικής και ορισμένων ακόμη.

Δεδομένης βέβαια της ρευστότητας και της αστάθειας που επικρατεί, οι όποιες κινήσεις αυτής της λογικής είναι καθαρά βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα και αυξημένης επικινδυνότητας.

Δημιουργούνται όμως ευκαιρίες για όσους τοποθετούνται μεσοπρόθεσμα σε μετοχές υγιών εταιριών.

Ενδεικτική όσο και χαρακτηριστική η περίπτωση της 3Ε, που και αυξημένης διασποράς είναι και ικανό μέρος ξένων θεσμικών συμμετέχει στο ΜΚ.

Συνεδριάσεις όπως η χθεσινή προσφέρονται για την καταγραφή μετοχών που κινήθηκαν κόντρα στο ρεύμα, είχαν λογική πορεία με απώλειες σαφώς μικρότερες του Γ.Δ.

Από το ενδεχόμενο να επιχειρηθεί αντίδραση σε συγκεκριμένες μετοχές, στην αρχή της συνεδρίασης, θα εξαρτηθεί κατά πόσο θα μπορούμε να έχουμε σήμερα μία σαφώς καλύτερη εικόνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v