Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζητούνται... πυροσβέστες

Βυθίζεται όλο και χαμηλότερα η αγορά στο σύνολό της, καθώς η τιμή 300 και πλέον μετοχών υποχωρεί. Σήμερα δεν αποδίδουν ούτε οι πυροσβεστικές προσπάθειες... εξωραϊσμού του Γενικού Δείκτη, που υποχωρεί κατά 1,3%.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Καθαρά εσωστρεφής ο χαρακτήρας της συνεδρίασης.

Η Σοφοκλέους, παρά τις διαθέσεις εξομάλυνσης που καταγράφονται στα διεθνή χρηματιστήρια, ακολουθεί αυτόνομη πτωτική πορεία προς τις 2.350 μονάδες.

Το κλίμα επιδεινώνεται σταδιακά, καθώς ο Δείκτης στηρίζεται σε τρεις και μόνο μετοχές, τη στιγμή που το σύνολο των υπόλοιπων διολισθαίνει όλο και χαμηλότερα.

Οι μετοχές των Alpha Bank, Ελληνική Τεχνοδομικής και Τιτάν είναι οι μόνες από τον FTSE-20 που μαζί με τη σταθερή Βιοχάλκο δεν υποχωρούν.

Αντιθέτως, μικρότερες απώλειες σημειώνονται σε ΟΠΑΠ, Πειραιώς, ΕΛΠΕ, ΔΕΗ και μεγαλύτερες σε Intracom, CosmΟΤΕ και 3E.

Συντριπτικά χειρότερη είναι η εικόνα σε επίπεδο μετοχών, καθώς μόλις 20 αντιδρούν.

Περισσότερες των 300 μετοχών υποχωρούν.

Συγκριτικά τη μεγαλύτερη πίεση δέχονται οι μετοχές των Σαραντής Χίου, Μύλοι Κεπενού, Centric, Informatics και πλήθος ακόμη μετοχών της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Όμως στην κατηγορία αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να γίνει χειρότερη, σε περίπτωση που οι χρηματιστηριακές πιέσουν και την ερχόμενη εβδομάδα πελάτες τους να καλύψουν ανοιχτά υπόλοιπα και θέσεις τους.

Τεχνικά αυτό που φαίνεται να απομένει σε μία αγορά, με βαρύ κλίμα, είναι η επιβεβαίωση ή όχι της ανθεκτικότητας των 2.335 μονάδων.

Εν κατακλείδι, στην αγορά ζητούνται θετικές κινήσεις, ειδήσεις και φυσικός ηγέτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v