Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής

Οι περικοπές των αποδοχών στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ και των τραπεζών, η συμμετοχή της Εθνικής στον βουλγαρικό ΟΤΕ, οι αλλαγές στη φορολογία των ακινήτων είναι μερικά από τα θέματα που δεσπόζουν στα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής
Οι περικοπές των αποδοχών στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ και των τραπεζών, η συμμετοχή της Εθνικής στον βουλγαρικό ΟΤΕ, οι αλλαγές στη φορολογία των ακινήτων είναι μερικά από τα θέματα που δεσπόζουν στα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής.

Δημοσιονομική Διαχείριση: Με μια συμβολική κίνηση, που αφορά σε περικοπές αποδοχών για τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ και των τραπεζών, η οποία δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης όσον αφορά στον περιορισμό των κρατικών δαπανών, ξεκινά ουσιαστικά η δημοσιονομική διαχείριση αναφέρει η ”Καθημερινή”.

”Το Βήμα” τονίζει πως οι μισθοί σε Εθνική, Εμπορική, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΧΑΕ και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι υψηλότεροι από του πρωθυπουργού, ενώ κάνει λόγο για ”ψαλίδι” στους μισθούς και στα μπόνους των διοικητών.

Σύμφωνα με το ”Κέρδος”, η νέα κυβέρνηση σκοπεύει να προσλάβει managers με χαμηλότερους από τους σημερινούς μισθούς.

Η ”Εξπρές” τονίζει πως δεν αναμένεται να υπάρξουν εκπλήξεις στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, όπου θα παρουσιαστούν τα πρώτα στοιχεία της δημοσιονομικής απογραφής.

Κυβέρνηση: Με αιχμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το Κυπριακό, αλλά και τη μείωση των φορολογικών συντελεστών το ταχύτερο, και σε συνάρτηση πάντα με τη δημοσιονομική θέση της χώρας, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής θα παρουσιάσει αύριο το πρωί στο Κοινοβούλιο τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.

Σοφοκλέους: Σε αναμονή των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης βρίσκεται η αγορά, ενώ οι πρώτες κινήσεις σε επίπεδο επιλογής προσώπων για τις διοικήσεις των τραπεζών προκάλεσαν ικανοποίηση αναφέρει η εφημερίδα ”Μέτοχος και Επενδύσεις”, που συμπληρώνει πως η αισιοδοξία για τη συνέχεια είναι υπαρκτή, αν και μετριάζεται από τρεις παράγοντες: την επιστροφή του ”τρομοφόβου” μετά το χτύπημα στη Μαδρίτη, τις αμφιβολίες που εκφράζονται για την πορεία των μακροοικονομικών στοιχείων της ελληνικής οικονομίας και τις διαρθρωτικές τάσεις που επικρατούν στις ξένες χρηματιστηριακές αγορές.

Κοσσυφοπέδιο; Στα πρόθυρα εμφυλίου βρίσκεται πάλι το Κοσσυφοπέδιο, σύμφωνα με ”Το Βήμα”, που επισημαίνει πως οι Αλβανοί καίνε εκκλησίες και το ΝΑΤΟ στέλνει εσπευσμένα ενισχύσεις στην περιοχή.

Εστίες φωτιάς σιγοκαίνε στο Κόσοβο σύμφωνα με την ”Ελευθεροτυπία”, που συμπληρώνει πως οι ηγέτες της περιοχής ανησυχούν και φοβούνται για ανάφλεξη.

Τουρισμός: Η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προκύπτουν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ο πρώτος στόχος του υπουργού Τουρισμού Δ. Αβραμόπουλου που ορκίστηκε χθες, αναφέρει η ”Καθημερινή”.

Ναυτιλία: Τους εννέα άξονες μέτρων πάνω στους οποίους έχει δομήσει τις προγραμματικές δηλώσεις του στη Βουλή για τη ναυτιλία ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”.

Ακίνητα: Αλλαγές στα ακίνητα από το φθινόπωρο ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, όπως σημειώνει ”Το Βήμα”.

”Φόροι-φωτιά” έρχονται στα ακίνητα σύμφωνα με ”Τα Νέα”, που κάνουν παράλληλα λόγο για άλμα-σοκ στις αντικειμενικές αξίες.

Προ των πυλών βρίσκεται για μια ακόμη φορά η επιβολή ΦΠΑ στις νέες οικοδομές, τονίζει το ”Κέρδος”, που συμπληρώνει πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ανοίξει τον φάκελο φορολογίας ακινήτων.

Σύγχυση στην αγορά των ακινήτων προκαλεί η ανακίνηση του θέματος του ΦΠΑ στις νεόδημες οικοδομές από την κυβέρνηση τονίζει η ”Ημερησία”.

Πετρέλαιο: Πολύ κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 13 ετών παραμένουν οι τιμές πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, σύμφωνα με ”Το Βήμα”.

Εθνική Τράπεζα: Διεθνής κοινοπραξία με συμμετοχή και της Εθνικής Τράπεζας απέκτησε το 65% του βουλγαρικού ΟΤΕ, σύμφωνα με την ”Καθημερινή”, ενώ το ”Κέρδος” συμπληρώνει πως η συνολική επένδυση της κοινοπραξίας ανέρχεται στα 280 εκατ. ευρώ.

ΟΤΕ: Με αγωγές απαντάει ο ΟΤΕ στην αποκάλυψη των bonus τονίζει η ”Καθημερινή”, ενώ το ”Κέρδος” αναφέρει σχετικά πως ο ΟΤΕ εξαπέλυσε χθες απειλές για αγωγές προς δημοσιογράφους.

Η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο” επισημαίνει πως ο ΟΤΕ ”τρίζει” τα δόντια στον Τύπο, ενώ συμπληρώνει πως ο Οργανισμός δεν είπε κουβέντα για την ταμπακιέρα.

Ταχ. Ταμιευτήριο: Στη Σοφοκλέους οδεύει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σύμφωνα με την εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, που παραθέτει τα ακριβή σχέδια της κυβέρνησης για το μέλλον.

ΔΕΠΑ: Αναζητείται τώρα λύση για τη ΔΕΠΑ αναφέρει η ”Ημερησία”, που κάνει λόγο για νέο κύκλο επαφών με τους Ισπανούς της Gas Natural.

Αλουμύλ: Δυναμική προώθηση των επωνύμων προϊόντων της πραγματοποιεί στην αγορά της Γερμανίας η Αλουμύλ, σύμφωνα με το ”Κέρδος”.

Επιμέλεια: Μαρίση Μπαλιούση

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v