Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζητούμενο η διασφάλιση των τρεχόντων επιπέδων

Μετά τη νέα διοίκηση σε Εθνική και Εμπορική, η αγορά περιμένει το... όνομα που θα αναλάβει τον ΟΤΕ. Ο πρώτος σε κεφαλαιοποίηση όμιλος της Σοφοκλέους με το ειδικό βάρος της κεφαλαιοποίησης των 6 δισ. ευρώ μπορεί να κάνει τη διαφορά. Μεμονωμένες οι κινήσεις στην περιφέρεια, με λίγα επενδυτικά σχήματα να τολμούν.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η αδύναμη αντίδραση των τελευταίων δύο ημερών, μπορεί να έχει συνέχεια;

Με τόσο χαμηλό τζίρο, τους ξένους να κινούνται εκ περιτροπής σε το πολύ δύο μετοχές, και τους Έλληνες διαχειριστές στην πλειονότητά τους να απέχουν, πολύ δύσκολα μπορεί να διαμορφωθεί μεσοπρόθεσμα ανοδική φορά.

Εκτός εάν μετά τον ορισμό διοίκησης σε Εθνική και Εμπορική ακολουθήσει ένα ηχηρό όνομα στον ΟΤΕ.

Η αναμονή, που παρατηρείται τελευταία και σε χρηματιστηριακό επίπεδο, σχετίζεται κατά κύριο λόγο με τις εξελίξεις στη διοίκηση του Οργανισμού.

Η χαμηλή, για τα δεδομένα του ΟΤΕ, εμπορευσιμότητα της μετοχής του, επιβεβαιώνει την διάθεση αναμονής (και προσμονής), καθώς στην περίπτωση που το νέο όνομα είναι ένα από αυτά που περιμένει η αγορά, τότε τα 11,80- 12,00 ευρώ θα αποτελούν ”στήριξη” για τη μετοχή.

Η αυξημένη εμπορευσιμότητα και η σταθερά ανοδική τάση της Alpha, οδηγεί τη μετοχή και πάλι προς την υψηλή τιμή των 27,20 ευρώ, ενώ ελπιδοφόρα ήταν η αντίδραση της Εθνικής προς το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης.

Στην περίπτωσή της όμως, η ”κορυφή” των 23,96 ευρώ απέχει αρκετά από την τρέχουσα τιμή των 21,32 ευρώ.

Η μετοχή της ΔΕΗ μπορεί να υπερβεί τα 21 ευρώ, αν και απαιτείται αύξηση των συναλλαγών της στο τουλάχιστον μισό εκατ. τεμάχια.

Αγοραστές εμφανίζονται και στα 16,40 ευρώ της Eurobank, ενώ η υπέρβαση των 20,50 ευρώ είναι δυνατό να επιχειρηθεί στην περίπτωση της Εμπορικής.

Θετικά τα μηνύματα από τη λειτουργία του παιχνιδιού Κίνο, αναμένεται να ενισχύσουν την ούτως ή άλλως ανοδική τάση της μετοχής, καθώς το ενδιαφέρον των ξένων εκτιμάται πως θα αυξηθεί.

Το στοίχημα για τη μετοχή του ΟΠΑΠ είναι σε αυτή τη φάση η προσέγγιση των 15 ευρώ.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση θα πρέπει να προσεχθεί το συνεχιζόμενο ”μάζεμα” που επιχειρείται στη μετοχή της ΕΧΑΕ, λόγω και του ενδεχόμενου της επιστροφής κεφαλαίου στους μετόχους.

Η αυξημένη, τελευταία, εμπορευσιμότητα της Ελαίς ”ξυπνά” την προσοχή ορισμένων που ποντάρουν σε ενδεχόμενο υποβολής δημόσιας προσφοράς.

Η Ελινόιλ, ακολουθεί κίνηση αντίστροφη από αυτήν των άλλων νέων εισηγμένων, με τιμή στα 7,56 ευρώ, ενώ η μετοχή του Μπαλλή κατέγραψε χθες νέα ιστορικά υψηλή τιμή.

Κινητικότητα, καταγράφεται, στις μετοχές των Δέλτα Singular, Αθηνά, Notos, Μπουτάρης, Fanco, Κωτσόβολος, Ατέρμων.

Θα πρέπει επίσης, να σημειωθούν η έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 39,4 εκατ. ευρώ που θα συνάψει η Έδραση, η έκδοση ομολογιακού δανείου από την Βetanet, η σύναψη κοινοπρακτικού δανείου 20 εκατ. ευρώ από την Έμπεδος, η συνεχιζόμενη ταλαιπωρία στις μετοχές των Ακτωρ, Ελληνική Τεχνοδομική, η ανοδική φορά της Τέρνα, η αντίδραση της ΚΛΜ από τα 5,16 ευρώ, η στήριξη της Θεμελιοδομής στα 1,66 ευρώ.

Το καλύτερο δυνατό σενάριο για σήμερα θα ήταν όχι τόσο η υπέρβαση των 2.405 μονάδων όσο η συσσώρευση της αγοράς σε επίπεδο όχι χαμηλότερο των 2.385 μονάδων με παράλληλη όμως ενίσχυση των συναλλαγών πέρα των 155 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v