Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Πέμπτης

Οι εταιρίες Vodafone - Panafon και ΕΛΒΟ πραγματοποιούν γ.σ., ενώ εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο ΧΑ οι 1.290 (ΚΟ) μετοχές της Εγνατία Τράπεζα, οι οποίες προέκυψαν από μετατροπή ισόποσων ομολογιών του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου. Επίσης, πραγματοποιείται η πρώτη συνεδρίαση της νέας Βουλής.

Η ατζέντα της Πέμπτης
Σήμερα, Πέμπτη

Γενικές συνελεύσεις

VODAFONE - ΠΑΝΑΦΟΝ Α.Ε.Ε.Τ.: Εκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 12:30, στην έδρα της εταιρίας, στο Μαρούσι, στον κινηματογράφο VILLAGE ROADSHOW GREECE AE, οδός Φραγκοκλησιάς και Γρανικού 4, αίθουσα ”5”, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Έγκριση για την υποβολή αίτησης προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με το άρθρο 11 παρ. 3 του ΠΔ 350/1985 για την διαγραφή των μετοχών της Εταιρίας από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

2. Επικύρωση εκλογής μελών ΔΣ σε αντικατάσταση παραιτηθέντων.

3. Έγκριση σύναψης συμβάσεων μεταξύ της Εταιρίας και της εκ των ιδρυτριών εταιριών ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΑΕ.

4. Διακοπή του Προγράμματος Παροχής Δικαιωμάτων Προαίρεσης υπό όρους σε εργαζομένους της Vodafone-Panafon για αγορά μετοχών της Εταιρίας.

5. Έγκριση σύναψης σύμβασης χρηματοδότησης Καταπιστεύματος (Trust Funding Agreement) μεταξύ της Εταιρίας και της εκ των ιδρυτριών εταιριών Βρετανικής Εταιρίας Vodafone Group Plc (VODAFONE) σχετικά με την χορήγηση από την VODAFONE, Δικαιωμάτων Προαίρεσης αγοράς μετοχών αυτής, σε στελέχη της Εταιρίας, σε αντικατάσταση των δικαιωμάτων προαίρεσης επί μετοχών της Vodafone-Panafon που είχαν χορηγηθεί δυνάμει του ”Προγράμματος Παροχής Δικαιωμάτων Προαίρεσης υπό όρους σε εργαζομένους της Vodafone-Panafon για αγορά μετοχών της Εταιρίας”.

ΕΛΒΟ Α.Ε.: Γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 14:00, στην έδρα της εταιρίας, στη Θεσσαλονίκη.

Διάφορα

- Πραγματοποιείται η πρώτη συνεδρίαση της νέας Βουλής.

- Το Τμήμα Υποστήριξης Επενδυτικού Κοινού του Χρηματιστηρίου Αθηνών διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο στις 15:00-18:00, στην πρώην αίθουσα συναλλαγών του ΧΑ (Σοφοκλέους 10), με θέματα το ισχύον θεσμικό πλαίσιο του Χρηματιστηρίου, τον τρόπο διενέργειας των συναλλαγών, τις υποχρεώσεις παροχής ενημέρωσης από τις εισηγμένες εταιρίες και τις υποχρεώσεις των βασικών μετόχων τους, τις υποχρεώσεις των ΑΧΕ, ΕΠΕΥ και ΑΕΛΔΕ προς τους πελάτες τους, τις προϋποθέσεις εισαγωγής εταιριών στο ΧΑ και τις ευθύνες των αναδόχων, τα εταιρικά γεγονότα στα οποία καλείται ο μέτοχος να δώσει έγκριση, τη σημασία των θεμελιωδών μεγεθών στην αξιολόγηση μιας εταιρίας, το margin account (περιθώριο ασφάλισης) και το short selling (ανοικτές πωλήσεις), τη μέθοδο υπολογισμού της τιμής κλεισίματος και τη διαδικασία διενέργειας συναλλαγών στην τιμή κλεισίματος, τα εταιρικά ομόλογα, την εταιρική διακυβέρνηση, θέματα τεχνικής ανάλυσης κ.λ.π.

Εταιρικές πράξεις

* Εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο ΧΑ οι 1.290 (ΚΟ) μετοχές της εταιρίας ”ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΕ”, οι οποίες προέκυψαν από μετατροπή ισόποσων ομολογιών του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου (μειωμένης εξασφάλισης) έκδοσης 2002. Ο συνολικός αριθμός μετοχών της Τράπεζας θα ανέρχεται σε 85.188.039 κοινές και 10.166.034 προνομιούχες μετοχές.

Διεθνείς εξελίξεις

ΗΠΑ

- Αιτήσεις παροχής επιδομάτων ανεργίας.

- Ανακοίνωση του δείκτη των δεικτών (Φεβρουάριος).

Αγγλία

- Λιανικές πωλήσεις (Φεβρουάριος).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v