Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Αναθαρρεύει” η Σοφοκλέους

Μόνιμα με θετικό πρόσημο κινήθηκε σήμερα η Σοφοκλέους, βοηθούμενη από το διεθνές κλίμα, αλλά και από τοποθετήσεις σε δεικτοβαρείς μετοχές, στις οποίες οι τελευταίες πιέσεις δημιούργησαν επενδυτικές ευκαιρίες. Τι ”βλέπουν” οι τεχνικοί αναλυτές. Τι συμβαίνει στη μεσαία κεφαλαιοποίηση. Ποια blue chips ξεχώρισαν.

Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι ασχολούμενοι με την τεχνική ανάλυση, εκτιμούν ότι κλείσιμο πάνω από τις 2.386 μονάδες δίνει κίνηση προς τις 2.410 μονάδες και αν το κλίμα διατηρηθεί καλό δεν πρέπει να αποκλείεται ο Δείκτης να κινηθεί προς το τεχνικό ”κενό” των 2.463 μονάδων.

Πάντως το ερώτημα εάν πρόκειται για τεχνική ανοδική αντίδραση ή κάτι μονιμότερο κυριαρχεί.

Ερώτημα στο οποίο αδυνατεί να απαντήσει η πλειονότητα των επαγγελματιών του χώρου και όλοι παραπέμπουν στις διεθνείς Αγορές, εκτιμώντας ότι αυτές θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην διαμόρφωση κλίματος και διαθέσεων, έστω και αν, όπως επισημαίνουν κάποιοι παράγοντες της Αγοράς, οι πιέσεις των τελευταίων ημερών έχουν δημιουργήσει ορισμένες ”ευκαιρίες”, κυρίως, στον Τραπεζικό κλάδο.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, μεταξύ 2.387,2 και 2.404,48 μονάδων, για να κλείσει κάπου στην μέση και συγκεκριμένα στις 2.396,92 μονάδες με κέρδη 0,62%, μέσα σε ένα μάλλον θετικό διεθνές περιβάλλον.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, ”όλα τα λεφτά” ήταν η μετοχή της Alpha Bank (όχι μόνο για κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο ή έκλεισε κοντά στο υψηλό ημέρας, αλλά και διότι ανέβασε σημαντικά τον συνολικό όγκο συναλλαγών της), σε φάση αντίδρασης η ΔΕΗ, κέρδη μεγαλύτερα του 1% για Motor oil, Eurobank, ΟΠΑΠ, Εθνική και Πειραιώς, ενώ αντίθετα απώλειες μεγαλύτερες της μίας ποσοστιαίας μονάδας κατέγραψαν Βιοχάλκο και Ελ. Πετρέλαια.

Μικτή η τελική εικόνα με 152 ανοδικές μετοχές έναντι 138 πτωτικών, δεκαπέντε τίτλοι με κέρδη μεγαλύτερα του 5%, σε μία συνεδρίαση που ο τζίρος παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα φθάνοντας τα 126,5 εκ. ευρώ από τα οποία τα 12,7 εκ. αφορούσαν ”πακέτα”.

Όσον αφορά τους επιμέρους τίτλους, νέο υψηλό τρέχοντος έτους για Crown Hellas Can και Ελαϊς (με την δεύτερη να αυξάνει σταδιακά όγκους κατά τις τελευταίες δύο συνεδριάσεις), συνεχίζουν ανοδικά Καρατζή και Ελβιεμέκ, ανέβασε όγκους και κέρδη η Αθηνά, σχετική κινητικότητα σε Mevaco Creta Farm και ΟΛΘ, νέο υψηλό για την Ελινόιλ.

Επίσης, νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό τρέχοντος έτους (αλλά με ”βοήθειες” από πλευράς αγοραστών στον Μπαλλή που καλείται να δείξει αν μπορεί να διασπάσει το επίπεδο ισχυρής τεχνικής αντίστασης στην περιοχή των 12 ευρώ), ενώ αντίθετα νέο χαμηλό τρέχοντος έτους κατέγραψε η Αλουμίνιο της Ελλάδος.

Οσον αφορά τις προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν δύο πακέτα των 50.000 τεμαχίων έκαστο της Alpha Bank στα 25,20 και 25,26 ευρώ, ένα πακέτο 550.000 τεμάχια της Sex Form στα 2,52 ευρώ, ένα πακέτο 40 τεμάχια του ΔΟΛ στα 3,80 ευρώ και ένα πακέτο 50 τεμάχια της Ελινόιλ στα 7,40 ευρώ.

Επίσης, δύο πακέτα των 141.480 και 100.000 τεμαχίων της Cosmote στα 13 και 12,96 ευρώ αντίστοιχα και τρια πακέτα των 165.000, 74.880 και 110.000 τεμαχίων της Τράπεζας Πειραιώς στα 9,30 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v