Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Υψηλότερα θέτει τον πήχη η Εγνατία ΑΧΕ

Την τιμή - στόχο των 25 ευρώ και τη σύσταση ”αγορά” διατηρεί η UBS (17/06) για τη μετοχή της ΔΕΗ, ενώ η Εγνατία ΑΧΕ προχώρησε (16/3) σε αναβάθμιση της σύστασης σε ”buy” από ”accumulate”, με παράλληλη προς τα πάνω αναθεώρηση της τιμής-στόχου, στα 23,50 ευρώ για τη μετοχή της Επιχείρησης.

ΔΕΗ: Υψηλότερα θέτει τον πήχη η Εγνατία ΑΧΕ
Την τιμή-στόχο των 25 ευρώ και τη σύσταση ”αγορά” (buy) διατηρεί η UBS για τη μετοχή της ΔΕΗ σε ανάλυσή της με ημερομηνία 17 Μαρτίου 2004.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η τιμή – στόχος προκύπτει με βάση τη μέθοδο των προεξοφλημένων ταμειακών ροών (DCF) ενώ επισημαίνει πως ο βασικότερος κίνδυνος γύρω από τη ΔΕΗ είναι η σχέση της με το ελληνικό δημόσιο.

Ο ελβετικός επενδυτικός οίκος σχολιάζοντας την παραμονή του κ. Στ. Νέζη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου επισημαίνει πως κατά την άποψή της ήταν μια κίνηση αναμενόμενη.

Εξάλλου, σε αναβάθμιση της σύστασης σε ”buy” από ”accumulate”, με παράλληλη προς τα πάνω αναθεώρηση της τιμής-στόχου, στα 23,50 ευρώ από τα 21 ευρώ, προχώρησε η Εγνατία ΑΧΕ για τη μετοχή της ΔΕΗ.

Όπως εξηγεί η χρηματιστηριακή στην ανάλυσή της με ημερομηνία 16 Μαρτίου 2004, η αναβάθμιση της σύστασης είναι αποτέλεσμα αφενός της προς τα πάνω αναθεώρησης των αποτιμήσεων στις οποίες προχώρησε και αφετέρου στην πρόσφατη υποαπόδοση της τιμής της μετοχής της ΔΕΗ.

Παράλληλα, η Εγνατία ΑΧΕ τονίζει πως η ΔΕΗ είναι από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες κοινής ωφέλειας στην Ευρώπη, ενώ συμπληρώνει πως κατά την άποψή της δεν δικαιολογείται το μεγάλο discount με το οποίο η μετοχή της επιχείρησης διαπραγματεύεται σε σχέση με τις ομοειδείς επιχειρήσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο η χρηματιστηριακή αναφέρει πως με βάση τη μέθοδο των προεξοφλημένων ταμειακών ροών (DCF) και την τιμή-στόχο των 23,50 ευρώ η μετοχή της ΔΕΗ διαπραγματεύεται με discount 17% και 21% τα εκτιμώμενα κέρδη του 2005 και τον λόγο EV/EBITDA, αντίστοιχα, έναντι των ομοειδών εταιριών.

Αναφορικά με τα μεγέθη που ανακοίνωσε η ΔΕΗ για το 2003, η Εγνατία επισημαίνει πως επιβαρύνθηκαν από έξοδα ύψους 46,4 εκατ. ευρώ, τα οποία –όπως τονίζει- αφενός δεν αναμένεται να επαναληφθούν και αφετέρου οδήγησαν τα αποτελέσματα της επιχείρησης χαμηλότερα από τις προβλέψεις.

Πάντως, η Εγνατία εκτιμά πως τα θεμελιώδη μεγέθη της ΔΕΗ, καθώς και η δυναμική της αγοράς στην οποία δραστηριοποιείται παραμένουν ακέραια, ενώ σε ό,τι αφορά την παραμονή του κ. Στ. Νέζη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως πρόκειται για μια κίνηση η οποία απομακρύνει ενδεχόμενη αβεβαιότητα.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή, επικαλούμενη το conference call που πραγματοποίησε η επιχείρηση, επισημαίνει το θετικό outlook της μερισματικής πολιτικής, το οποίο εκτιμάται πως συγκαταλέγεται στα θετικά σημεία της ΔΕΗ.

Η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει επίσης πως η ΔΕΗ αναμένεται να επωφεληθεί από την αύξηση στην κατανάλωση, από τα αυξημένα τιμολόγια, αλλά και από τα κέρδη αποδοτικότητας, τα οποία αναμένεται να προκύψουν από τη συνεχιζόμενη προσπάθεια αναδιάρθρωσης.

Εξάλλου, η χρηματιστηριακή αύξησε τις προβλέψεις της αναφορικά με τα EBITDA της ΔΕΗ για το 2005 και το 2006, ενώ διατήρησε αμετάβλητες τις εκτιμήσεις για την τρέχουσα χρήση.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής τα EBITDA της ΔΕΗ αναμένεται να ενισχυθούν κατά 17,3% το 2004, καταγράφοντας άνοδο 13,1% σε ετήσια βάση την περίοδο 2003-2006, με τις πωλήσεις να ενισχύονται κατά 5,8% σε ετήσια βάση στο διάστημα από το 2003-2006.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v