Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλουμίνιον: Μείωση της ”δίκαιης τιμής” από HSBC

Σε σημαντική μείωση της ”δίκαιης τιμής” για τη μετοχή της Αλουμίνιον της Ελλάδος, στα 14,30 ευρώ από 18,20 ευρώ, προχώρησε η HSBC (16/3/2004), διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”reduce” ως αποτέλεσμα του αδύναμου momentum σε επίπεδο κερδοφορίας που ανακοίνωσε η εταιρία για το 2003.

Αλουμίνιον: Μείωση της ”δίκαιης τιμής” από HSBC
Σε σημαντική μείωση της ”δίκαιης τιμής” για τη μετοχή της Αλουμίνιον της Ελλάδος, στα 14,30 ευρώ από 18,20 ευρώ, προχώρησε η HSBC σε ανάλυσή της με ημερομηνία 16 Μαρτίου 2004, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”reduce” ως αποτέλεσμα του αδύναμου momentum σε επίπεδο κερδοφορίας που ανακοίνωσε η εταιρία για το 2003.

Όπως υπογραμμίζει η HSBC, τα καθαρά κέρδη χρήσης 2003 της εταιρίας σημείωσαν σημαντική πτώση κατά 55%, σε ετήσια βάση, επηρεαζόμενα από την πτωτική πορεία του δολαρίου στην εν λόγω χρήση.

Ακόμα, ο τραπεζικός οίκος επισημαίνει πως η Αλουμίνιον της Ελλάδος δεν κατάφερε να επωφεληθεί αφενός από την άνοδο στις τιμές του αλουμινίου και αφετέρου από την χρήση χαμηλότερων συντελεστών απόσβεσης.

Ωστόσο, συνεχίζει η HSBC τα αποτελέσματα του τρέχοντος έτος αναμένεται να επηρεαστούν θετικά από την χρήση χαμηλότερου φορολογικού συντελεστή ο οποίος θα διαμορφωθεί στο 28%, έναντι συντελεστή 60% το 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v