Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια κίνηση στη Σοφοκλέους

Βήμα- βήμα κινούνται στη Σοφοκλέους, αποφεύγοντας τις υπερβολές, με τους ισχυρούς παίκτες να παραμένουν επιφυλακτικοί. Απαιτούνται κινήσεις, που θα μπορούσαν να επενεργήσουν καταλυτικά στην ενίσχυση των συναλλαγών και στην αποσαφήνιση της βραχυ-μεσοπρόθεσμης φοράς του δείκτη.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αντιδρά η αγορά, αλλά δεν επαρκούν οι συναλλαγές για κάτι πιο σίγουρο.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται χαμηλότερα των 2.400 μονάδων, βεβαίως και της υψηλής τιμή ημέρας των 2.404,48 μονάδων, με ”μοχλό” και σήμερα την υψηλή κεφαλαιοποίηση.

Ο δείκτης της εν λόγω κατηγορίας παρουσιάζει τη μεγαλύτερη σε ποσοστό θετική μεταβολή, έναντι αυτών της μεσαίας και χαμηλότερης.

Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά περίπου 1%, κερδίζοντας περίπου 42 μονάδες, αντιδρώντας προς τις 4.440.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών έχει διαμορφωθεί στο 1 προς 1, με ορισμένες μετοχές εταιριών μεσαίας κεφαλαιοποίησης να συντηρούνται θετικά.

Στα 1,42 ευρώ η μετοχή της Αθηνάς, στα 11,98 του Μπαλλή, στα 2,16 της Εκτέρ, στα 1,20 των Κορδέλλου.

Ασυνήθιστα υψηλή, για τα δεδομένα της μετοχής, εμπορευσιμότητα εμφανίζει η Ελαίς.

Η μετοχή κυμαίνεται μεταξύ 15,70-16,36 ευρώ με συναλλαγές … εβδομάδας.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως και χθες η εμπορευσιμότητα της Ελαίς είχε φτάσει τα 34.850 τεμάχια, οπότε και ενισχύθηκε κατά 2,75%. Σήμερα, ο τίτλος κερδίζει περίπου 4,20% με τρέχουσα τιμή πέριξ των 16,38 ευρώ.

Αυξημένη εμπορευσιμότητα, που συντηρεί τη βραχυπρόθεσμη ανοδική φορά, καταγράφεται στις μετοχές των Promota, ΝΕΛ, Sanyo, Κωτσόβολος, Αττικής, Δέλτα Singular, Μηχανική (κοινή), ΔΟΛ.

Θα πρέπει επίσης, να αναφερθούν μετοχές όπου καταγράφεται αύξηση των συναλλαγών τους, όπως συμβαίνεις την περίπτωση των Υγεία, Μπουτάρη (κοινής), ΑΕΓΕΚ, Μοχλός, Εμπεδος, ΚΛΜ, Κλωνατέξ, Hitech, Αλλατίνη και ορισμένων ακόμη.

Για την επόμενη ώρα, θα πρέπει να παρακολουθούνται σχεδόν παράλληλα, οι αγορές μετοχών και παραγώγων και κυρίως το μικρό περιθώριο που έχει διαμορφωθεί στα ΣΜΕ μηνός Μαρτίου του FTSE-20.

Το ενδεχόμενο της σταθεροποίησης-συσσώρευσης της αγοράς σε επίπεδα γύρω από τις 2.380-2.405 μονάδες φαίνεται να είναι το επικρατέστερο, μέχρι στιγμής.

Η τάση εκτιμάται, πως μπορεί να αποσαφηνιστεί μετά την ανακοίνωση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης και τον ορισμό νέας διοίκησης στην Εθνική.

Σημείωση: Για την υπέρβαση των 2.405 μονάδων, τη διαμόρφωση καθαρής ανοδικής τάσης, εκτιμάται, πως απαιτούνται συναλλαγές τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ και αύξηση του τζίρου σε Εθνική, Αlpha και ΟΤΕ.

Ήδη η εμπορευσιμότητα των ΔΕΗ και ΟΠΑΠ θεωρείται ενισχυτική αυτής της τάσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v