Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Σταθεροποιητικές τάσεις

Στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, με πιθανή την επικράτηση συσσωρευτικών τάσεων, θα κινηθεί η αγορά, εκτιμούν οι ΑΧΕ. Ωστόσο, οι ξένες αγορές συνεχίζουν να παραμένουν βασικός διαμορφωτής της πορείας του Χ.Α. Στο επίκεντρο οι τράπεζες και η μετοχή της Εθνικής.

ΑΧΕ: Σταθεροποιητικές τάσεις
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει στο πρωινό της report πως εξαιτίας των χαμηλών όγκων συναλλαγών που επικρατούν στην αγορά περιμένει συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Από την πλευρά της, η Marfin Analysis τονίζει πως σήμερα και για ακόμα μία φορά οι διεθνείς αγορές θα είναι ο κύριος διαμορφωτής της τάσης του Γενικού Δείκτη.

Επίσης, η Marfin στο πρωινό της report αναφέρεται στη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, σημειώνοντας πως η αποτίμησή της έχει επιστρέψει σε ελκυστικά επίπεδα, ενώ διαπραγματεύεται 11,3 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2005 και 1,8 φορές τη λογιστική της αξία. Επιπλέον, τονίζει πως οι αναμενόμενες αλλαγές στην διοίκηση θα φέρουν τη μετοχή στο επίκεντρο.

Όπως επισημαίνει η Εγνατία ΑΧΕ στο πρωινό της report, τα τρέχοντα επίπεδα τιμών προσφέρουν κάποιες αγοραστικές ευκαιρίες ειδικά για τις τράπεζες και επιλεγμένους τίτλους της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Ωστόσο, τονίζει η Εγνατία ΑΧΕ η Σοφοκλέους, θα συνεχίσει να επηρεάζεται σημαντικά από την πορεία των ευρωπαϊκών αγορών.

Εξάλλου, η Eurobank Securities εκτιμά πιθανή τη σταθεροποίηση στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, τον γενικότερο τόνο ωστόσο τον δίνουν οι ξένες αγορές.

Από την άλλη, οι αναλυτές της Fortius ΑΧΕΠΕΥ, σχολιάζοντας τεχνικά τον δείκτη FT-20, αναφέρουν πως βρίσκεται βραχυχρόνια σε υπερπουλημένα επίπεδα. Παράλληλα, η Fortius σημειώνει πως εφόσον ο Δείκτης διατηρηθεί σήμερα πάνω από τις 1.230 μονάδες, υπάρχουν ελπίδες για ”γέμισμα” του χάσματος (που δημιουργήθηκε στις 11/3) μεταξύ των 1.275-1.288 μονάδων.

Τι έγινε χθες: Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη της τάξεως του 0,78%, στις 2.382 μονάδες.

Όπως αναφέρει στο πρωινό της report η Εθνική ΑΧΕ, στο Χ.Α. επικράτησαν μικροί όγκοι συναλλαγών και αυξημένη μεταβλητότητα.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v