Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η επιστροφή των... εξόριστων!

Γνωστοί ”παίκτες” της αγοράς κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους στο ταμπλό, ύστερα από πολλούς μήνες απραξίας. Το γεγονός αυτό αποτελεί, σαφώς, ένα μήνυμα για την αγορά και πολύ περισσότερο για την Περιφέρεια.

Η επιστροφή των... εξόριστων!
Γνωστοί ”παίκτες” της αγοράς κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους στο ταμπλό, ύστερα από πολλούς μήνες απραξίας. Το γεγονός αυτό αποτελεί, σαφώς, ένα μήνυμα για την αγορά και πολύ περισσότερο για την Περιφέρεια.

Πράγματι! Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μία κινητικότητα στην Περιφέρεια, η οποία εξηγείται από την φημολογούμενη ενεργοποίηση κάποιων εκ των παλιών της ”ηγετών”.

Το γεγονός ότι δραστηριοποιήθηκαν και πάλι άνθρωποι που επέλεξαν ή αναγκάστηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα να βρεθούν στο περιθώριο είναι ενθαρρυντικό για την αγορά.

Τις πρώτες κινήσεις στην αγορά τις κάνουν κάποια ισχυρά χαρτοφυλάκια και τα κέρδη που αυτά καταγράφουν μαγνητίζουν με την σειρά τους και άλλους ιδιώτες επενδυτές. Έτσι γινότανε πάντοτε και δεν βλέπουμε τον λόγο γιατί θα πρέπει να αλλάξουν τώρα τα πράγματα.

Η Περιφέρεια μπορεί να προσφέρει αυτή την περίοδο ευκαιρίες σε σχέση με τα blue chips, αλλά θα πρέπει να βρεθεί και κάποιος για να τις αναγνωρίσει. Το ερώτημα που υπάρχει είναι αν πρόκειται για μία πρόσκαιρη κερδοσκοπική κίνηση ή αν αυτή θα έχει μονιμότερα χαρακτηριστικά.

Αν οι ”στρατηγοί” αποφάσισαν πράγματι να επιστρέψουν στο πεδίο της μάχης ή αν επιχειρούν μία επιδρομή για να καλύψουν τις τρέχουσες... ”ανάγκες” τους.

Στις αμέσως επόμενες ημέρες τα ερωτήματα αυτά θα απαντηθούν. Από δύο σημάδια: Από το αν η άνοδος θα διοχετευθεί και σε άλλες μετοχές και από το αν οι μικροεπενδυτές θα αυξήσουν τις επισκέψεις τους στα χρηματιστηριακά γραφεία.

Σε κάθε περίπτωση οι επενδυτές θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι το κυνήγι του θησαυρού κρύβει και παγίδες. Ότι ο αλτρουισμός δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις αγορές.

Αυτά είναι όμως γνωστά πράγματα και δεν χρειάζεται να επανερχόμαστε συνεχώς. Θα θέλαμε, όμως, να επισημάνουμε το ακόλουθο: Το 1999 υπήρξε μία τρομερή υπερβολή από τους ανατιμητικούς κερδοσκόπους, Τα χρόνια που ακολούθησαν την σκυτάλη την πήραν οι υποτιμητικοί κερδοσκόποι.

Ανάμεσα σ’ αυτούς τους δύο δρόμους υπάρχει και η μέση λύση! Και αν δεν υπάρχει θα πρέπει να την εφεύρουμε.

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v