Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης

Οι ”συγκρούσεις” γύρω από τα Ολυμπιακά έργα, οι διοικητικές αλλαγές σε Εθνική και Εμπορική, οι εξελίξεις με τους Ισπανούς για το θέμα της ΔΕΠΑ, αλλά και οι υψηλές τιμές του πετρελαίου είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζουν τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης
Οι ”συγκρούσεις” γύρω από τα Ολυμπιακά έργα, οι διοικητικές αλλαγές σε Εθνική και Εμπορική, οι εξελίξεις με τους Ισπανούς για το θέμα της ΔΕΠΑ, αλλά και οι υψηλές τιμές του πετρελαίου είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζουν τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης.

Αναπτυξιακός Νόμος: Ένας νέος αναπτυξιακός νόμος είναι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης ανέφερε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης σύμφωνα με την Καθημερινή.

Πληθωρισμός: Η αντιμετώπιση του πληθωρισμού αποτελεί άμεση προτεραιότητα αλλά και ”μεγάλη πληγή” για την κυβέρνηση αναφέρει Το Βήμα που προσθέτει πως μετά τη χαμηλή πτήση του πληθωρισμού τον Φεβρουάριο εκφράζονται φόβοι για ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων τον Μάρτιο αλλά και τους προσεχείς, κρίσιμους ως τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μήνες.

Διοικητικές Αλλαγές: Άρχισε ο γύρος αλλαγών στον τραπεζικό τομέα, με τον διορισμό των διοικητών της Εθνικής και της Εμπορικής, αναφέρει η Καθημερινή που συμπληρώνει πως δυο γνωστοί τεχνοκράτες με πλούσια επαγγελματική εμπειρία θα αναλάβουν τις θέσεις μόλις συμπληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες.

Η Ημερησία τονίζει πως η κυβέρνηση, μετά από δυστοκία, ανακοίνωσε τις αποφάσεις της για τις δύο μεγαλύτερες εμπορικές τράπεζες, ενώ συμπληρώνει πως αύριο συνέρχεται το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής.

Νέες διοικήσεις ορίζονται σε Εθνική και Εμπορική τονίζει η Ναυτεμπορική που μεταξύ άλλων αναφέρει πως λήφθηκε η απόφαση για τον κ. Τ. Αράπογλου για την Εθνική, ενώ για την Εμπορική έχει προταθεί ο κ. Γ. Προβόπουλος.

ΔΕΠΑ: Συνεχίζει με τους Ισπανούς για τη ΔΕΠΑ η νέα κυβέρνηση τονίζει το Κέρδος επικαλούμενο δηλώσεις ανώτερου αξιωματικού του υπουργείου Ανάπτυξης.

Κόσσοβο: Για άγριες συγκρούσεις στο Κόσσοβο κάνουν λόγο Τα Νέα, ενώ σχετικά η Ελευθεροτυπία αναφέρει πως αλβανόφωνοι τραυμάτισαν αξιωματικό με χειροβομβίδες.

Σύμφωνα με την Ημερησία σε συγκρούσεις Σέρβων-Αλβανών σε επτά πόλεις, υπήρξαν επτά νεκροί και πολλοί τραυματίες, ενώ επισημαίνει πως τραυματίστηκε και Έλληνας.

ΓΣΕΕ: Στο ρυθμό της ΓΣΕΕ ”έπαιξαν” χθες πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρώτη ”ανοικτή” (και κοινή τους) εμφάνιση μετά τις εκλογές σύμφωνα με την Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Χρηματιστήρια: Ο συνδυασμός των αυξημένων κερδών, φιλόδοξων επενδυτικών σχεδίων και η ”φιλική” στάση της Φέντεραλ Ριζέρβ δημιούργησαν κλίμα αισιοδοξίας στα διεθνή χρηματιστήρια με τους επενδυτές να ξεχνούν – προσωρινά – την απειλή της τρομοκρατίας, τονίζει η Ναυτεμπορική.

Ολυμπιακά Έργα: Στη σύγκρουση για τα Ολυμπιακά έργα αναφέρεται Το Βήμα που επισημαίνει πως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εγκαταλείπουν τον ”πολιτικό πολιτισμό”.

Ώρα μηδέν για τα ολυμπιακά έργα τονίζει η Εξπρές που επισημαίνει πως το ερχόμενο Σάββατο κρίνεται το μέλλον του έργου του ΟΑΚΑ βάσει της μελέτης Καλατράβα, ενώ το Κέρδος αναφέρει πως κυβέρνηση και αντιπολίτευση ερίζουν για τις ”τρύπες” των Ολυμπιακών έργων.

Τα Νέα κάνουν λόγο για καταιγίδα αρνητικών σχολίων στον διεθνή Τύπο επισημαίνοντας δημοσίευμα του Reuters με τίτλο ”Σε κρίση οι Ολυμπιακοί Αγώνες”.

Η Ημερησία αναφέρει πως η ΔΟΕ καθησυχάζει την κυβέρνηση για τα έργα, ενώ προσθέτει πως οι ”αθάνατοι” απορρίπτουν την κινδυνολογία για την Ολυμπιάδα του 2004.

Επενδυτές: Ένα νέο κύκλο αύξησης ευρωπαϊκών επιτοκίων προεξοφλούν οι αγορές ως απάντηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο πρόσφατο χτύπημα της Μαδρίτης επισημαίνει το Κέρδος.

Διώξεις: Για προκαταρκτική εξέταση για τα bonus σε στελέχη του ΟΤΕ, αλλά και για ποινική δίωξη σε ΕΛΤΑ κάνει λόγο η Ημερησία.

Πετρέλαιο: Εκτινάχθηκαν χθες οι τιμές του πετρελαίου στη διεθνή αγορά με το βαρέλι του αργού να υπερβαίνει στην αγορά της Ν. Υόρκης τα 38 δολάρια και με την τιμή του Brent να διαμορφώνεται αργά το απόγευμα στο Λονδίνο και για τα συμβόλαια παράδοσης Μαΐου στα 33,36, τονίζει η Καθημερινή.

Η Εξπρές τονίζει πως στις διεθνείς αγορές βαραίνει το κλίμα ανησυχίας και από τις τιμές του πετρελαίου.

Κατασκευαστικές: Πρώτο ισχυρό πλήγμα δέχθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας το αμφισβητούμενο νομικό καθεστώς του ”βασικού μετόχου” αναφέρει η Καθημερινή που συμπληρώνει πως χθες ο πρόεδρος του δ’ τμήματος του ΣτΕ κ. Μ. Βροντάκης διέταξε με προσωρινή διαταγή την αναστολή της ισχύος των πιστοποιητικών διαφάνειας που είχε εκδώσει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για τις τεχνικές εταιρίες Άκτωρ και Παντεχνική των κ.κ. Μπόμπολα και Σαραντόπουλου.

Μαΐλλης: Στην Γερμανία ”οργανώνεται” η Μαΐλλης όπως αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Επιμέλεια: Μαρίση Μπαλιούση

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v