Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Οι ξένες αγορές ρυθμιστής της τάσης

Από τις κυριότερες διεθνείς αγορές εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα επηρεαστεί η Σοφοκλέους για μια ακόμη συνεδρίαση, ελλείψει σημαντικών εγχώριων επιχειρηματικών ειδήσεων, ενώ η λήξη της σειράς παραγώγων σήμερα ενδέχεται να αυξήσει τη μεταβλητότητα της αγοράς.

ΑΧΕ: Οι ξένες αγορές ρυθμιστής της τάσης
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Χωρίς κατεύθυνση εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ πως είναι η Σοφοκλέους, ελλείψει σημαντικών επιχειρηματικών ειδήσεων.

Από την πλευρά της, η Marfin Analysis αναφέρει πως για τη σημερινή συνεδρίαση οι διεθνείς εξελίξεις αναμένεται να παραμείνουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Παράλληλα, η Marfin Analysis επισημαίνει πως στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ενδέχεται να παραμείνουν και οι μετοχές του κατασκευαστικού κλάδου, ενώ συμπληρώνει πως, εάν οι πιέσεις συνεχιστούν, θα πρότεινε την αγορά μετοχών των εταιριών Άβαξ και ΓΕΚ.

Από τις ευρωπαϊκές αγορές εκτιμά και η Eurobank Securities πως θα επηρεαστεί η Σοφοκλέους για μια ακόμη συνεδρίαση, ενώ η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως η λήξη της σειράς παραγώγων σήμερα ενδέχεται να δημιουργήσει μεταβλητότητα στην αγορά.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της Εγνατίας ΑΧΕ, που στο πρωινό της report αναφέρει πως η λήξη των παραγώγων σήμερα ενδέχεται να δημιουργήσει πρόσθετη μεταβλητότητα στην αγορά.

Ταυτόχρονα, η Εγνατία ΑΧΕ σημειώνει πως η Σοφοκλέους αναμένεται να ακολουθήσει την πορεία των ευρωπαϊκών αγορών, ενώ επισημαίνει πως η διατήρηση του αυξημένου αγοραστικού ενδιαφέροντος για τραπεζικές μετοχές δημιουργεί αισιοδοξία για υπεραπόδοση.

Εξάλλου, η Praxis ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά πως η αδυναμία ενίσχυσης των τιμών και ο περιορισμός του αγοραστικού ενδιαφέροντος αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά της αγοράς το τελευταίο διάστημα.

Επιπλέον η Praxis ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει πως λαμβάνοντας υπόψη την ενίσχυση του γεωπολιτικού κινδύνου, ”εκτιμούμε ότι η αδυναμία αυτόνομης πορείας του Χ.Α. θα συνεχιστεί και ως εκ τούτου την τάση στην αγορά αναμένεται να εξακολουθήσουν να δίνουν οι κυριότερες διεθνείς αγορές”.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v