Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Είπαμε, αλλά όχι κι έτσι!

Απαράδεκτη η συνολικότερη εικόνα που παρουσιάζει η αγορά, η οποία... υπεραποδίδει σε απώλειες των ευρωαγορών. Ενδείξεις υποτιμητικής κερδοσκοπίας, με το άλλοθι του... διοικητικού κενού στην κεφαλαιαγορά. Σφαγή στην περιφέρεια.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αδικαιολόγητη από κάθε άποψη η διάσταση που έχει λάβει η ”ελεύθερη πτώση” δεικτών και μετοχών.

Τηρουμένων των αναλογιών, το κλίμα σε Ευρώπη και Αμερική δεν εξηγεί την απώλεια 100 μονάδων, η οποία φέρνει τον Γενικό Δείκτη προς τις 2.275 μονάδες.

Η μόνη εξήγηση που δίνεται από την πλευρά παραγώγων της αγοράς συσχετίζει το εύρος της διόρθωσης με τη στάση των Ελλήνων ”μεγάλων παικτών”.

Είναι προφανές πως σε αρκετές μετοχές η μη εκδήλωση αγοραστικού ενδιαφέροντος έχει χαρακτηριστικά... υποτιμητικής κερδοσκοπίας.

Αφήνεται η αγορά να καταρρεύσει, να ξεπεράσει τα όριά της, τη στιγμή που αυτοί που σπεύδουν να εκμεταλλευτούν ην κατάσταση μέσω της αγοράς παραγώγων είναι αρκετοί.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν πως και τις προηγούμενες ημέρες είχαν καταγραφεί, μικρότερης βέβαια έκτασης, κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Μία άλλη παράμετρος που σχετίζεται με το εύρος της διόρθωσης είναι η έλλειψη στρατηγικού κέντρου διοίκησης - αντίδρασης.

Μεταβατική η περίοδος, τόσο για την προεδρία του χρηματιστηρίου όσο και για την Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, δημιουργεί… έλλειμμα εξουσίας, και δεδομένης της συγκυρίας ορισμένοι σπεύδουν να το εκμεταλλευτούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v