Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις λόγω των ευρωαγορών ”βλέπουν” οι ΑΧΕ

Οι διεθνείς αγορές και οι κινήσεις των ξένων επενδυτών θα συνεχίσουν να επηρεάζουν σημαντικά την τάση του Γενικού Δείκτη, εκτιμούν οι ΑΧΕ. Παράλληλα, περιμένουν ότι η αγορά θα κινηθεί με τάσεις συσσώρευσης στα ίδια επίπεδα τιμών. Στο επίκεντρο η υψηλή κεφαλαιοποίηση και οι ”αμυντικές” μετοχές.

Πιέσεις λόγω των ευρωαγορών ”βλέπουν” οι ΑΧΕ
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει στο πρωινό της report πως περιμένει η βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς να καθοριστεί από ξένους επενδυτές, με τους ημεδαπούς επενδυτές να τηρούν σχετικά παθητική στάση.

Η σημερινή αδυναμία της αγοράς, υπογραμμίζει η Εθνική ΑΧΕ, είναι αποτέλεσμα της έλλειψης αγοραστικού ενδιαφέροντος και της νευρικότητας που επικράτησε στις τελευταίες συνεδριάσεις, καθώς και του μεγέθους των εντολών πώλησης στη μεσαία και τη μικρή κεφαλαιοποίηση.

Από την πλευρά της, η Marfin Analysis τονίζει πως σήμερα οι διεθνείς αγορές θα συνεχίσουν να επηρεάζουν την τάση του Γενικού Δείκτη επισημαίνοντας πως η συσσώρευση φαντάζει σαν το πιο πιθανό σενάριο.

Επίσης, η Marfin στο πρωινό της report αναφέρεται στη μετοχή της Γερμανός, σημειώνοντας πως έχει υπεραποδώσει της αγοράς κατά 6% από την αρχή του έτους και εκτιμά πως θα συνεχίσει την ίδια θετική πορεία.

Οι αναλυτές της Marfin διατηρούν την τιμή-στόχο των 24 ευρώ και την σύστασή τους ”outperform” για τη μετοχή της Γερμανός.

Εξάλλου, η Eurobank Securities εκτιμά πιθανή τη συνέχιση των πτωτικών τάσεων βραχυπρόθεσμα, καθώς, όπως αναφέρει στο report της, οι αγορές αναζητούν νέα επίπεδα στήριξης.

Η Eurobank Securities τονίζει πως η Σοφοκλέους θα κινηθεί σε συσχέτιση με τις ευρωπαϊκές αγορές, για τις οποίες θεωρεί σαν το πιο πιθανό σενάριο την κίνησή τους σε αρνητικό έδαφος.

Όπως επισημαίνει η Εγνατία ΑΧΕ στο πρωινό της report, το αδύναμο κλείσιμο της Αμερικής την Παρασκευή προϊδεάζει για άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών στα ίδια ή σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα.

Το βλέμμα των επενδυτών, εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ, θα παραμείνει στραμμένο στις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και ειδικότερα στους τίτλους των τραπεζών, τηλεπικοινωνιών και λοιπών αμυντικών τίτλων, όπως αυτοί της Coca-Cola και του Τιτάνα.

Ωστόσο, τονίζει η Εγνατία ΑΧΕ, η Σοφοκλέους θα συνεχίσει να επηρεάζεται σημαντικά από τις ευρωπαϊκές αγορές.

Τι έγινε την προηγούμενη εβδομάδα: Πτώση 2,25% σημείωσε το Χ.Α. την εβδομάδα που μας πέρασε, καθώς, όπως αναφέρει η Omega Bank, ο απόηχος του τρομοκρατικού χτυπήματος στη Μαδρίτη επηρέασε δραστικά το σύνολο των ευρωπαϊκών κυρίως αγορών.

Επίσης, η Omega Bank συμπληρώνει πως η περιοχή των 2.330 μονάδων αποτελεί την πρώτη στήριξη, με την αντίσταση να τοποθετείται 70 μονάδες ψηλότερα.

Ωστόσο, συμπληρώνει η Omega Bank, οι τεχνικοί ταλαντωτές δείχνουν σημάδια αναστροφής της βραχυχρόνιας τάσης. Με βάση τα προαναφερθέντα η Omega συνιστά αναμονή στους επενδυτές που έχουν βραχυπρόθεσμη στρατηγική.

Τι έγινε την Παρασκευή: Κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής ο Γενικός Δείκτης έκλεισε πτωτικά κατά 0,78%, στις 2.365 μονάδες.

Όπως αναφέρει στο πρωινό της report η Εθνική ΑΧΕ, στο Χ.Α. επικράτησε έλλειψη αγοραστικού ενδιαφέροντος και νευρικότητα, με τις εντολές πώλησης που αφορούν τη μεσαία και τη μικρή κεφαλαιοποίηση να είναι εκτεταμένες.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v