Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης

Η δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς και το κλίμα ανασφάλειας που δημιουργεί στον δυτικό κόσμο, αλλά και πώς παρέσυρε χθες τις χρηματαγορές, καθώς και τα πρώτα ευρήματα της δημοσιονομικής απογραφής που έδωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, είναι μερικά από τα θέματα που δεσπόζουν στα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης
Η δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς και το κλίμα ανασφάλειας που δημιουργεί στον δυτικό κόσμο, αλλά και πώς παρέσυρε χθες τις χρηματαγορές, καθώς και τα πρώτα ευρήματα της δημοσιονομικής απογραφής που έδωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, είναι μερικά από τα θέματα που δεσπόζουν στα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης.

Καραμανλής: Τη συνδρομή όλων των κομμάτων και των πολιτών για την επιτυχία της κυβέρνησης ζήτησε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, κλείνοντας χθες τα μεσάνυχτα τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Αλογοσκούφης: Ο περιορισμός της κρατικής σπατάλης είναι αυτός που θα αντισταθμίσει τις αποκλίσεις που καταδεικνύει η δημοσιονομική πολιτική, από την οποία μέχρι στιγμής προκύπτει διπλάσιο έλλειμμα και σημαντικά χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης, αναφέρει το Κέρδος, ενώ επικαλούμενο δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη τονίζει πως εάν η πολιτική δεν αλλάξει, υπάρχει κίνδυνος η ανάπτυξη να υποχωρήσει στο 3,3% το επόμενο έτος.

Σύμφωνα με την Εξπρές το μεγαλύτερο πρόβλημα κατά τον υπουργό Οικονομίας είναι η πραγματική δημοσιονομική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, η οποία συνεπάγεται μεγάλους περιορισμούς.

Το Βήμα τονίζει πως ο υπουργός Οικονομίας αμφισβητεί ευθέως τα στοιχεία για τα βασικά μεγέθη της οικονομίας, ενώ η Καθημερινή αναφέρει πως ο υπουργός Οικονομίας εξέπεμψε σήμα κινδύνου και για τους πόρους του Γ΄ ΚΠΣ που λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων, όπως είπε, ενδέχεται να ”συνοδευτούν” από απώλειες.

Η Οικονομική Ελευθεροτυπία από την πλευρά της αναφέρει πως ο υπουργός Οικονομίας υποσχέθηκε ανάπτυξη, απασχόληση και πιο δίκαιη κοινωνία.

Για μεγάλους περιορισμούς στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής μίλησε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, σύμφωνα με την Ημερησία.

Σημίτης: Επανάληψη του προεκλογικού προγράμματος της Ν.Δ. χαρακτήρισε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης κατά τη χθεσινή ομιλία στη Βουλή, τονίζει η Ημερησία.

Σοφοκλέους: Κλυδωνισμούς στα χρηματιστήρια του κόσμου και πωλήσεις πανικού στο Χ.Α. προκαλεί ο νέος κύκλος γεωπολιτικής αστάθειας σύμφωνα με το Βήμα, που μεταξύ άλλων τονίζει πως στο limit down έκλεισαν χθες 33 μετοχές, επισημαίνοντας πως σε μια από τις χειρότερες συνεδριάσεις στο ναδίρ 52 εβδομάδων βρέθηκαν 77 μετοχές.

Το εκρηκτικό κοκτέιλ βίας που συγκλονίζει τον κόσμο παρασύρει σε ελεύθερη πτώση τις διεθνείς αγορές, όμως στη Σοφοκλέους η εικόνα είναι καταστροφική, τονίζει η Καθημερινή, ενώ η Εξπρές τονίζει πως μόνο 6 μετοχές έκλεισαν θετικά.

Για ”μαύρη Δευτέρα” στη Σοφοκλέους κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που σημειώνει πως γενικευμένος πανικός κυρίευσε τους επενδυτές.

Αγορές: Εκρηκτικό γεωπολιτικό μίγμα, με άμεσες συνέπειες στις αγορές, διαμόρφωσε η δολοφονία Γιασίν στη Μέση Ανατολή – δολοφονία που ήρθε να επιτείνει τον παγκόσμιο φόβο του ανατροφοδοτούμενου κύκλου βίας δέκα ημέρες μετά το χτύπημα στη Μαδρίτη, αναφέρει το Κέρδος.

Αχμέτ Γιασίν: Αποδοκίμασαν Ε.Ε. και ΟΗΕ τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, σεΐχη Αχμέτ Γιασίν, τονίζει η Ημερησία, που επισημαίνει μεταξύ άλλων πως η διεθνής αγωνία αυξάνεται, ενώ το Βήμα τονίζει πως η Ευρώπη φοβάται την τυφλή οργή των Αράβων.

Η Καθημερινή εκτιμά πως η εκτέλεση Γιασίν ρίχνει λάδι στη φωτιά του φανατισμού, ενώ η Ελευθεροτυπία τονίζει πως η δολοφονία του Γιασίν με την προσωπική καθοδήγηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Αριέλ Σαρόν, απειλεί να πνίξει στο αίμα όλον τον κόσμο.

Φωτιά στη Μέση Ανατολή, με απρόβλεπτες επιπτώσεις σε όλο τον πλανήτη, βάζει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν με τη δολοφονία του πνευματικού ηγέτη της Χαμάς.

ΟΟΣΑ: Την ανάγκη θωράκισης των οικονομιών, των αγορών και του ιδιαιτέρως ευάλωτου κλάδου των ασφαλίσεων από την τρομοκρατική απειλή επισήμανε χθες ο ΟΟΣΑ σύμφωνα με το Βήμα.

ΟΠΕΚ: Μετάθεση του χρόνου μείωσης παραγωγής συζητεί ο ΟΠΕΚ σύμφωνα με την Καθημερινή.

ΣΔΟΕ: Στις δραστηριότητες που θα ”κυνηγά” ο νέος ΣΔΟΕ αναφέρεται το Κέρδος, ενώ η Καθημερινή τονίζει πως θα δίνει έμφαση στις νέες μορφές οικονομικού εγκλήματος.

Σχετικά η Ναυτεμπορική σημειώνει πως το Σώμα Οικονομικού Ελέγχου (ΣΟΕ) θα είναι το νέο ελεγκτικό όργανο του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, το οποίο θα αντικαταστήσει το ΣΔΟΕ και θα έχει στόχο τον εντοπισμό και τον έλεγχο εστιών μεγάλης φοροδιαφυγής.

ΣΕΒ: Στις εννέα συνταγές της επιτυχίας για τις βιομηχανικές επιχειρήσεις αναφέρεται σχετική έρευνα του ΣΕΒ, όπως αναφέρει το Βήμα.

Τράπεζα της Ελλάδος: Στα 2,5 ευρώ ανέρχεται το μέρισμα που θα διανείμει η Τράπεζα της Ελλάδος για τη χρήση του 2003, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, το οποίο όπως συμπληρώνει η Εξπρές είναι κατά 13,6% υψηλότερο σε σχέση με το μέρισμα της προηγούμενης χρήσης.

Marfin Financial: Η επέκταση στην τραπεζική λιανική απασχολεί την Marfin Financial, τονίζει η Καθημερινή.

Νίκας: Μείζον θέμα είναι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για την εταιρία Νίκας, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως οι μέτοχοι θα κληθούν να εγκρίνουν τον ισολογισμό.

Μηχανική: Έσοδα ύψους 17 εκατ. ευρώ προσδοκά η Μηχανική από τις επενδύσεις στην παραγωγή ενέργειας, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Intersonic: Στην έκδοση κοινοπρακτικού δανείου ύψους 40–45 εκατ. ευρώ και στην αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου της προχωρά η Intersonic Advanced Technology, σύμφωνα με το Κέρδος.

Σκαραμαγκάς: Οι Γερμανοί του Σκαραμαγκά διώχνουν ”έξω” τις δουλειές αναφέρει το Βήμα, που παράλληλα παραθέτει ολόκληρο το παρασκήνιο.

Επιμέλεια: Μαρίση Μπαλιούση

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v