Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζητούμενο η σταθεροποίηση

Διερευνητικές κινήσεις στην περιοχή της ”αντίστασης” των 2.311 μονάδων λαμβάνουν χώρα στη Σοφοκλέους. Προσεχτικά τα βήματα των ”παικτών” με σχετικά ισομερή δραστηριοποίηση της αγοράς μετοχών και παραγώγων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Βήματα σημειωτόν. Ισως και να είναι καλύτερη η επιφυλακτική προσέγγιση, που μέχρι στιγμής ακολουθείται.

Ετσι εξασφαλίζεται η περιοχή των 2.300 μονάδων, ενώ ζητείται η υπέρβαση της ”αντίστασης” των 2.311 μονάδων, ενδεχόμενο που από τεχνικής πλευράς θα επιβεβαίωνε τη βραχυπρόθεσμη τάση.

Ο Γενικός Δείκτης υπερέβη την εν λόγω ”αντίσταση” στις 12.05.

Σε αυτήν την περίπτωση, θα μπορούσαμε να περιμένουμε ενίσχυση των εντολών αγοράς σε συγκεκριμένους δεικτοβαρείς τίτλους.

Εάν θεωρηθεί πως ο FTSE-20 εξασφαλίζει τις 1.185 μονάδες και έχει τη δυνατότητα να αντιδράσει προς τις 1.220 μονάδες, τότε ο τραπεζικός δείκτης θα ενισχυθεί προς τις 4.330 μονάδες.

Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να υπερβεί τα 25,30 ευρώ η μετοχή της Alpha, που μέχρι στιγμής καταγράφει οριακά κέρδη με συναλλαγές λιγότερες των 100.000 τεμαχίων (μέχρι τις 12.00), της Εθνικής προς τα 20,50 ευρώ, της δε Eurobank και πάλι προς τα 16 ευρώ.

Αυξημένη εμπορευσιμότητα σημειώνεται μέχρι στιγμής στις μετοχές των Ιατρικό Αθηνών, Intramet και Intracom, Κλωνατέξ (κοινή), Logic DIS, Μαΐλλης, Vivere, Μινωικές Γραμμές, Moda Bagno, Νάουσα, Σιδενόρ (με 1.134.300 τεμάχια στην τιμή των 2,07 ευρώ), Fanco, Ολυμπιακή Τεχνική, Νότος, Πετζετάκις κ.ά.

Εάν στην επόμενη ώρα ο Γ.Δ. ”κρατηθεί” στην περιοχή των 2.311 μονάδων και λίγο υψηλότερα, θα πρέπει να περιμένουμε κάτι καλύτερο για τη συνέχεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v