Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτικότητα των επενδυτών αναμένουν οι ΑΧΕ

Δεν αποκλείουν το αγοραστικό ενδιαφέρον οι ΑΧΕ εάν επικρατήσει θετική ψυχολογία στις διεθνείς αγορές. Παράλληλα, ”βλέπουν” διστακτικότητα των επενδυτών, ενώ θεωρούν πιθανή την επικράτηση μεταβλητότητας στην αγορά.

Διστακτικότητα των επενδυτών αναμένουν οι ΑΧΕ
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει στο πρωινό της report πως με δεδομένη τη θετική ψυχολογία στις διεθνείς αγορές το αγοραστικό ενδιαφέρον για επιλεγμένους τίτλους θα συνεχιστεί.

Από την πλευρά της, η Marfin Analysis σημειώνει πως χθες πραγματοποιήθηκε ένα μικρό ράλι με μικρό όγκο συναλλαγών, όπου αρκετές μετοχές της υψηλής και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημείωσαν υψηλά κέρδη έπειτα από μια σειρά πτωτικών συνεδριάσεων. Μεταξύ αυτών οι τίτλοι των Alpha Bank, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ.

Για τη σημερινή συνεδρίαση η Marfin πιστεύει πως δεν συντρέχει λόγος ώστε η πορεία της Σοφοκλέους να αποκλίνει από αυτή των ευρωπαϊκών αγορών.

Επίσης, η Marfin στο πρωινό της report αναφέρεται στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών, χαρακτηρίζοντάς τον ”καταφύγιο” από τις παγκόσμιες μακροοικονομικές και χρηματιστηριακές ανισορροπίες λόγω των αμυντικών χαρακτηριστικών σε συνδυασμό με τα υψηλά μερίσματά του.

Εξάλλου, η Eurobank Securities, σχολιάζοντας τη χθεσινή συνεδρίαση, αναφέρει πως υπήρξε μια θετική τεχνική αντίδραση, ενώ οι όγκοι συναλλαγών ήταν περίπου 36% χαμηλότεροι από τον μέσο ημερήσιο όρο από την αρχή του έτους.

Το τελευταίο, σύμφωνα με την Eurobank Securities, είναι ενδεικτικό της διστακτικότητας των επενδυτών, την οποία εκτιμά πως θα επιδείξουν και σήμερα.

Την ευρύτερη τάση, συνεχίζει η Eurobank Securities, θα δώσουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Όπως επισημαίνει η Εγνατία ΑΧΕ στο πρωινό της report, ενδεχομένως η μεταβλητότητα θα επικρατήσει στην αγορά, καθώς η ψυχολογία παραμένει αδύναμη εν μέσω γεωπολιτικών ανησυχιών.

Ωστόσο, οι αναλυτές της Εγνατία ΑΧΕ αναφέρουν πως οι σταθεροποιητικές τάσεις που επικράτησαν χθες στη Wall Street πιθανόν να λειτουργήσουν ανασταλτικά στις όποιες σημαντικά απότομες αποκλίσεις της Σοφοκλέους.

Ακόμα, σύμφωνα με την Εγνατία ΑΧΕ, η Σοφοκλέους θα συνεχίσει να επηρεάζεται σημαντικά από την πορεία των ευρωπαϊκών αγορών.



Τι έγινε χθες: Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη της τάξεως του 1,10%, στις 2.301 μονάδες.

Όπως αναφέρει στο πρωινό της report η Εθνική ΑΧΕ, οι εισροές θεσμικών κεφαλαίων στην υψηλή κεφαλαιοποίηση οδήγησαν τον Γενικό Δείκτη σε θετικό έδαφος.

Παρά ταύτα, κύριο χαρακτηριστικό της συνεδρίασης ήταν η έλλειψη μεγάλων προσφορών, αλλά και η επιθυμία αρκετών επενδυτών να αγοράσουν τίτλους που είχαν καταγράψει απώλειες κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v