Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ: ”Θα ανακάμψουν οι κατασκευαστικές;”

Την τιμή-στόχο των 5,1 ευρώ για τη μετοχή της Ελληνικής Τεχνοδομικής, των 5,1 ευρώ για τη μετοχή της Άκτωρ, των 6 ευρώ για τη μετοχή της J&P Άβαξ και των 2,5 ευρώ για τη μετοχή της Παντεχνικής θέτει η Π&Κ σε ανάλυσή της (23/3) με τίτλο ”Θα ανακάμψουν οι τιμές των μετοχών;”, δίνοντας παράλληλα σύσταση ”overweight”.

Π&Κ: ”Θα ανακάμψουν οι κατασκευαστικές;”
Σύσταση ”overweight” δίνει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ για τις μετοχές των Ελληνικής Τεχνοδομικής, Άκτωρ, J&P Άβαξ και Παντεχνική, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 23 Μαρτίου 2004 και τίτλο ”Θα ανακάμψουν οι τιμές των μετοχών;”.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή θέτει την τιμή-στόχο των 5,1 ευρώ για τη μετοχή της Ελληνικής Τεχνοδομικής, των 5,1 ευρώ για τη μετοχή της Άκτωρ, των 6 ευρώ για τη μετοχή της J&P Άβαξ και των 2,5 ευρώ για τη μετοχή της Παντεχνικής.

Η τιμή–στόχος των 6 ευρώ για τη μετοχή της J&P Άβαξ είναι χαμηλότερη από την προηγούμενη των 6,7 ευρώ, λόγω risk premium της τάξεως του 7%, έναντι 5% της ελληνικής αγοράς, όπως εξηγεί η Π&Κ, που παράλληλα συμπληρώνει πως δεν έχει συμπεριλάβει καθόλου τις δραστηριότητες της εταιρίας στον χώρο του real estate.

Επιπλέον, και η τιμή–στόχος των 5,1 ευρώ για τη μετοχή της Άκτωρ είναι χαμηλότερη από την προηγούμενη των 6,5 ευρώ, καθώς, όπως αναφέρει, αποτυπώνει την προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τα μεγέθη της εταιρίας στο 2004, αλλά και το υψηλότερο risk premium του 7% που αφορά στην αποτίμηση του κλάδου των κατασκευών.

Σύμφωνα με την Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, η μετοχή της Ελληνικής Τεχνοδομικής παραμένει η ”φθηνότερη” μεταξύ των κατασκευαστικών εταιριών που συμπεριλαμβάνονται στο universe list, ενώ επισημαίνει πως η αγορά φαίνεται να αγνοεί την όποια αξία προσδίδουν στην εταιρία οι μη εισηγμένες δραστηριότητές της (τα ανεκτέλεστα έργα και το Καζίνο της Αθήνας υπολογίζονται στα περίπου 180 εκατ. ευρώ επισημαίνει η χρηματιστηριακή).

Σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει πως προτιμά την J&P Άβαξ, λόγω χαμηλότερων αποτιμήσεων σε σχέση με την Άκτωρ, των καλύτερων προοπτικών που η εταιρία διαθέτει για επέκταση στο εξωτερικό, αλλά και του πιο ”σταθερού” ανεκτέλεστου.

Όσον αφορά στην πορεία του κλάδου των κατασκευών γενικότερα, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η εικόνα που έχει παρουσιάσει τους τελευταίους 15 μήνες είναι από τις χειρότερες της αγοράς.

Έχοντας υπεραποδώσει κατά σχεδόν 15% τόσο το 2001 όσο και το 2002 έναντι του Γενικού Δείκτη, ο δείκτης των κατασκευών υποαπέδωσε της αγοράς κατά 35% το 2003, επισημαίνει η χρηματιστηριακή, ενώ συμπληρώνει πως από τις αρχές του 2004 καταγράφει απώλειες 25%.

Η Π&Κ εκτιμά πως η προαναφερθείσα υποαπόδοση αντανακλά αφενός την ευρύτερη αντίληψη ότι με την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων ”οι καλές μέρες για τον κλάδο θα περάσουν” και αφετέρου τους πολιτικούς κινδύνους που σχετίζονται με τους κατέχοντες ηγετική θέση στον χώρο.

Σε γενικές γραμμές πάντως η χρηματιστηριακή αναφέρει πως κατά την άποψή της η αγορά έχει αντιδράσει υπερβολικά, ενώ συμπληρώνει πως παρά το γεγονός ότι τα θεμελιώδη μεγέθη για το σύνολο του κατασκευαστικού κλάδου φαίνονται ”αδύναμα”, με αρκετές μικρότερες εταιρίες να παρουσιάζουν χαμηλά μεγέθη, το outlook του κλάδου παραμένει θετικό τουλάχιστον μέχρι το 2008 για εκείνους που έχουν ηγετική θέση στην αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v