Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Μόχλευση” στην περιφέρεια

Εμφανής όσο και επιτυχής, μέχρι στιγμής, η αντίδραση της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, που υποβοηθείται από τη θετική κίνηση των τραπεζών - τηλεπικοινωνιών. Μετοχές εταιριών με συγκλίνουσα κεφαλαιοποίηση αντιδρούν εν όψει της επικείμενης αναδιάταξης των δεικτών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με συναλλαγές, περισσότερες των τελευταίων συνεδριάσεων, επιχειρείται να διαμορφωθεί... κλίμα.

Ο Γενικός Δείκτης παραμένει υψηλότερα των 2.318 μονάδων, με αιχμή τράπεζες και τηλεπικοινωνίες.

Βέβαια, η τάση είναι ισχυρότερη σε δείκτες μετοχών χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, με την απόδοση του ΜΚ-40 και του SC-80 να είναι υπερδιπλάσια του FTSE-20.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών παραμένει σε επίπεδο 5 προς 1, που διευκολύνει τη ”μόχλευση” στη μεσαία και στη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Μετοχές-σηματωροί (Εθνική Ακινήτων, ΔΟΛ) με αυξημένη εμπορευσιμότητα υπεραποδίδουν, ακολουθούμενες από τις Info-Quest, προνομιούχο της Κλωνατέξ, Γιαννούση και Κεραμεία Αλλατίνη.

Είναι προφανές πως υπάρχει διάθεση και συντονισμένη προσπάθεια για να ”αναπνεύσει” ένα κομμάτι της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Μετά τις έντονες πιέσεις της περασμένης Δευτέρας και το εσπευσμένο κλείσιμο πολλών κωδικών με χαμηλό περιθώριο χρηματοδότησης, η αντίδραση της ”περιφέρειας” εξυπηρετεί αρκετούς εγκλωβισμένους.

Προκειμένου να συντηρηθεί όμως αυτή η τάση, πέραν της Τρίτης, απαιτείται η συνδρομή μετοχών του FTSE-20.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v