Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Αποκατάσταση επενδυτικής ψυχολογίας

Αισιόδοξες είναι οι ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση, για την οποία περιμένουν θετικό άνοιγμα κυρίως λόγω της ανοδικής πορείας των ξένων αγορών, που όπως επισημαίνουν οφείλεται στην αποκατάσταση της παγκόσμιας επενδυτικής ψυχολογίας.

ΑΧΕ: Αποκατάσταση επενδυτικής ψυχολογίας
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει στο πρωινό της report πως αναμένει οι χρηματικές ροές από θεσμικούς επενδυτές και η ψυχολογία που θα επικρατήσει στις ξένες αγορές να παραμείνουν σημαντικοί παράγοντες για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς.

Από την πλευρά της, η Marfin Analysis σημειώνει πως η τελευταία συνεδρίαση παρουσίασε μια πιο υγιή εικόνα, με την Cosmote να καταγράφει απώλειες της τάξεως του 2,97%, ενώ αντίθετα η πλειοψηφία της μεσαίας και της μικρής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με θετικό πρόσημο.

Για τη σημερινή συνεδρίαση η Marfin πιστεύει πως θα είναι θετική στο άνοιγμά της λόγω, όπως τονίζει, της πολύ καλής απόδοσης των αμερικανικών αγορών χθες, που οφείλεται στην αποκατάσταση της παγκόσμιας επενδυτικής ψυχολογίας.

Ταυτόχρονα, η Marfin συμπληρώνει πως η καλύτερη απόδοση των μετοχών της μεσαίας και της μικρής κεφαλαιοποίησης έναντι αυτών της υψηλής είναι πιθανό να συνεχιστεί.

Επίσης, η Marfin στο πρωινό της report αναφέρεται στη μετοχή της Jumbo, για την οποία αναμένει πως θα ανακάμψει σήμερα έπειτα από την πίεση που έχει δεχτεί στις τελευταίες συνεδριάσεις. Οι αναλυτές της Marfin δίνουν τιμή-στόχο τα 5,10 ευρώ, ενώ σημειώνουν πως η μετοχή της Jumbo διαπραγματεύεται 9,5 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2004.

Από την άλλη η Eurobank Securities αναφέρει πως η αγορά υπολείπεται ειδησεογραφίας που θα μπορούσε να της δώσει ξεκάθαρη τάση. Με βάση αυτό, οι αναλυτές της εκτιμούν πως η Σοφοκλέους θα συνεχίσει να αναζητά κατεύθυνση επηρεαζόμενη από την πορεία των διεθνών αγορών.

Ακόμα, όπως υπογραμμίζει η Eurobank Securities, η ισχυρή απόδοση των ξένων αγορών χθες θα μπορούσε να παρέχει υποστήριξη στην ελληνική αγορά, η οποία είναι πιθανό να προσπαθήσει να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα σήμερα.

Όπως επισημαίνει η Εγνατία ΑΧΕ στο πρωινό της report, η πίεση που παρατηρήθηκε στις μετοχές των τραπεζών κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης πιθανώς θα καταλαγιάσει σήμερα υποβοηθούμενη από τις θετικές τάσεις στα χρηματιστήρια Ευρώπης και Αμερικής.

Με βάση το τελευταίο, οι αναλυτές της Εγνατία ΑΧΕ αναφέρουν πως η αγορά ενδεχομένως θα κινηθεί σε θετικό έδαφος σήμερα παρά την ευάλωτη ψυχολογία των επενδυτών και κάποια μεταβλητότητα στις τιμές των μετοχών.

Τι έγινε την Τετάρτη: Κατά την προχθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με μικρές απώλειες της τάξεως του 0,26%, στις 2.295 μονάδες.

Όπως αναφέρει στο πρωινό της report η Εθνική ΑΧΕ, χαρακτηριστικό της συνεδρίασης ήταν η μεταβλητότητα και οι χαμηλοί όγκοι συναλλαγών, ενώ οι επενδυτές υιοθέτησαν στάση αναμονής.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v