Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής

Στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, στις δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού, στο Κυπριακό, στις ισορροπίες στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, αλλά και στην εικόνα της Σοφοκλέους αναφέρονται μεταξύ άλλων τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής
Στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, στις δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού, στο Κυπριακό, στις ισορροπίες στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, αλλά και στην εικόνα της Σοφοκλέους αναφέρονται μεταξύ άλλων τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής.

Κυβέρνηση: Η κυβέρνηση θα βαδίσει στις ευρωεκλογές εμφανίζοντας ψευδόμενη την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με την ισχυρή οικονομία που παρέδωσε, τονίζει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Δαπάνες: Η ανελαστικότητα της πλειονότητας των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού φρενάρει τις προσδοκίες του οικονομικού επιτελείου για την εξοικονόμηση κονδυλίων, τουλάχιστον για το 2004, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Οι πρώτες συγκρούσεις για τις δαπάνες έγιναν ορατές, όπως τονίζει η Ημερησία, που επισημαίνει πως ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης προσπαθεί να τις περιορίσει, ενώ άλλοι προσπαθούν να τις αυξήσουν.

Γκαργκάνας: Την ανησυχία για την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών, του πληθωρισμού και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας θα εκφράσει μέσα από την ετήσια έκθεσή του για τη Νομισματική Πολιτική ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Νίκος Γκαργκάνας, την οποία όπως τονίζει η Ναυτεμπορική θα υποβάλει την προσεχή Δευτέρα στη Βουλή.

Σοφοκλέους: Σε περιόδους αυξημένου ρίσκου ο δρόμος για τις υπεραξίες δεν περνάει αναγκαστικά μέσα από τα καλά οικονομικά στοιχεία μιας εταιρείας, τονίζει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, που παραθέτει τον τρόπο με τον οποίο ένας επενδυτής μπορεί να χαράξει πορεία, ενώ επισημαίνει και ποιες μετοχές αποτελούν ασπίδα στον αυξημένο κίνδυνο.

Παραμένει βαρύ το κλίμα στη Σοφοκλέους σύμφωνα με την Ημερησία, που αναφέρει ότι η μετεκλογική πορεία της αγοράς είναι καθοδική.

Τα πρώτα θετικά δείγματα γραφής έδωσαν την Τετάρτη η μικρή και η μεσαία κεφαλαιοποίηση, που έπειτα από καιρό προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των επενδυτών, τονίζει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Κυπριακό: Για έντονο παρασκήνιο στην Λουκέρνη όσον αφορά στο Κυπριακό κάνει λόγο η Ημερησία, που επισημαίνει πως με μια εξαιρετικά αισιόδοξη δήλωση για εξεύρεση λύσης ο μεσολαβητής του ΟΗΕ προωθεί νέο κείμενο εργασίας, την ώρα που συνεχίζονται οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις.

Ολυμπιακή Φλόγα: Το ταξίδι της για τις πέντε ηπείρους ξεκίνησε χθες η Ολυμπιακή Φλόγα από την Αρχαία Ολυμπία, όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Εντύπωση σε όλον τον κόσμο έκανε η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας και το μήνυμα της ειρήνης μεταδόθηκε στις τέσσερις γωνιές της υφηλίου σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία.

Τα Νέα τονίζουν πως η κοσμοσυρροή στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας είχε ως αποτέλεσμα την κατάρρευση των –κατά τα άλλα δρακόντειων– μέτρων ασφαλείας, ενώ επισημαίνει πως η τελετή εντυπωσίασε τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ η Φλόγα ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι, τονίζει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως η ασφάλεια είναι το πλέον κρίσιμο ζήτημα.

Τιμολόγια: Απόφαση-βόμβα του Συμβουλίου της Επικρατείας ανατρέπει τα δεδομένα όσον αφορά στα πλαστά και εικονικά τιμολόγια σύμφωνα με την Ημερησία.

Τράπεζες: Πώς διαμορφώνονται οι ισορροπίες στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, τα σενάρια, τις αλήθειες και τα ψέματα γα τις τράπεζες αναφέρει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, που παράλληλα τονίζει πως το κλειδί για ανατροπή του τοπίου βρίσκεται στο κράτος.

Eurobank: Κέρδη καλύτερα των προβλέψεων αναμένεται να παρουσιάσει η Eurobank αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως η κερδοφορία της τράπεζας ενισχύεται κατά 24% στο πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης.

Αγροτική Τράπεζα: Ουσιαστικές δυσκολίες προβλέπεται να αντιμετωπίσει η νέα διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας, εφόσον υιοθετήσει την ίδια άποψη με την προηγούμενη για απεμπλοκή από τις θυγατρικές εταιρίες της που δεν ανήκουν στον χρηματοπιστωτικό τομέα, τονίζει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις.

Τράπεζα Αττικής: Κέρδη 17,5 εκατ. ευρώ σημείωσε η Τράπεζα Αττικής στο πρώτο τρίμηνο του 2004 σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Επιμέλεια: Μαρίση Μπαλιούση

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v