Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαθέσεις συσσώρευσης

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν, με τις Alpha και Εθνική να ”απορροφούν” την πίεση στον ΟΤΕ, ενώ η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο 1,5 προς 1 υπέρ των πρώτων. Εμφανής η προσπάθεια βελτίωσης της χρηματιστηριακής εικόνας μετοχών εταιριών που προσβλέπουν σε θετικό αποτέλεσμα πρώτου τριμήνου.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ενδείξεις σταθεροποίησης με μικτή τάση στις μετοχές του FTSE-20.

Ο Γενικός Δείκτης, με αιχμή τις Αlpha και Εθνική, κινήθηκε προς την ”υψηλή” τιμή των 2.341 μονάδων, για να υποχωρήσει προς τις 2.333, με σύνολο συναλλαγών περίπου 16 εκατ. ευρώ (11.45).

Διαπιστώνεται πως το περιορισμένο έστω ενδιαφέρον στις μετοχές της Αlpha και δευτερευόντως Εθνικής αρκεί για να εξισορροπηθεί η πίεση που ασκείται από την υποχώρηση της μετοχής του ΟΤΕ.

Παρατηρείται όμως τόσο στη μετοχή της Alpha όσο στη μετοχή της Εθνικής και του ΟΤΕ πως η εμπορευσιμότητα στα πρώτα 45 λεπτά δεν ξεπερνούσε τα 50.000 τεμάχια.

Δεν διαπιστώνεται, δηλαδή, σημαντική προσφορά, δεν εκδηλώνεται όμως ούτε και ικανή ζήτηση.

Περί τις 120 μετοχές αντιδρούν, ενώ περί τις 230 υποχωρούν, ενώ θα πρέπει να προσεχθούν τίτλοι εταιριών όπου δίνεται έμφαση στη βελτίωση αποτελεσμάτων τριμήνου.

Περίπου +2,5% τα κέρδη για τη μετοχή του ΔΟΛ, στο +0,50 η μετοχή της Εθνικής Ακινήτων.

Για τη συνέχεια περιμένουμε αποσαφήνιση διαθέσεων και τάσης τόσο από πλευράς εντολών σε τραπεζικές μετοχές όσο και σχετικά με το ενδεχόμενο απορρόφησης της ελάχιστης προσφοράς που εκδηλώνεται στον ΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v