Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας

Το νέο σχέδιο για το Κυπριακό και οι ενστάσεις που έχει προκαλέσει, η έκθεση για τη νομισματική πολιτική που υποβάλλει σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Νίκος Γκαργκάνας, αλλά και οι φόροι που βαρύνουν τα ακίνητα είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο οικονομικός Τύπος της Δευτέρας.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας
Το νέο σχέδιο για το Κυπριακό και οι ενστάσεις που έχει προκαλέσει, η έκθεση για τη νομισματική πολιτική που υποβάλλει σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Νίκος Γκαργκάνας, αλλά και οι φόροι που βαρύνουν τα ακίνητα είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο οικονομικός Τύπος της Δευτέρας..

Κυπριακό: Για άγριο παζάρι σχετικά με το νέο σχέδιο Ανάν κάνει λόγο η ”Ελευθεροτυπία”, η οποία επισημαίνει πως με τη διαδικασία του πάρε-δώσε αρχίζει από το πρωί το 48ωρο-θρίλερ για το Κυπριακό υπό την ασφυκτική πίεση των ΗΠΑ και της Ε.Ε., ενώ συμπληρώνει πως στόχος του Ανάν είναι, αφού διευθετηθούν τα 8 ”σημεία-φωτιά”, οι 4 πλευρές να δεσμευτούν υπογράφοντας τη συμφωνία.

Βαραίνουν στις διαπραγματεύσεις της Λουκέρνης οι ενστάσεις για κρίσιμα ζητήματα του Κυπριακού, τη στιγμή που κορυφώνονται οι διεθνείς πιέσεις για την επίτευξη μιας συμφωνίας τονίζουν ”Τα Νέα”, που συμπληρώνουν πως σήμερα παραδίδεται στις δύυο πλευρές το νέο σχέδιο του κ. Ανάν, ενώ παράλληλα αναφέρονται και στις πέντε ”παγίδες” της Λουκέρνης.

Η ”Ημερησία” κάνει λόγο για δικαίωμα απόκτησης μη μόνιμης κατοικίας στους Ελληνοκυπρίους στα κατεχόμενα, σύσταση Συμβουλίου Περιουσιών και φόρμουλα για τις αποζημιώσεις, μείωση των στρατιωτικών δυνάμεων Ελλάδας και Τουρκίας στα επίπεδα του 1960 ύστερα από την ένταξη της Τουρκίας.

Γκαργκάνας: Συστάσεις για περικοπές των δαπανών προκειμένου να ανασχεθεί η αυξητική τάση του ελλείμματος του κρατικού προϋπολογισμού απευθύνει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Νίκος Γκαργκάνας, με την έκθεση του για τη νομισματική πολιτική την οποία υποβάλλει σήμερα στη Βουλή, αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”.

Δαπάνες: Με όπλο την καταγραφή του ελλείμματος στο 2,5%, το υπουργείο Οικονομίας ”παγώνει” τις προσδοκίες για παροχές που καλλιεργήθηκαν στην προεκλογική περίοδο, τονίζει η ”Ημερησία”.

Ακίνητα: Φιλόδοξο σχέδιο για την ενοποίηση των είκοσι δύο φόρων που βαρύνουν σήμερα τα ακίνητα σε έναν προωθεί για άμεση εφαρμογή το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, με στόχο την απλοποίηση του συστήματος και τη μείωση του κόστους είσπραξης, τονίζει η ”Ναυτεμπορική”.

Ολυμπιακό Χωριό: Σε ένα μήνα παραδίνεται το Ολυμπιακό Χωριό, σύμφωνα με την εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, που συμπληρώνει πως η ολοκλήρωσή του είναι εντός των προβλέψεων και των ημερομηνιών.

Τράπεζες: Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η εξέλιξη της παραγωγικότητας των εργαζομένων στις έξι μεγαλύτερες τράπεζες την τελευταία τριετία, σύμφωνα με τη ”Ναυτεμπορική”.

Ιδιαίτερα θετικό ήταν το πρώτο τρίμηνο του έτους για τις μεγαλύτερες τράπεζες αναφέρει η ”Ημερησία”, που συμπληρώνει πως Εθνική, Eurobank, Alpha Bank, Εμπορική και Πειραιώς εκτιμούν ότι η κερδοφορία τους θα είναι αυξημένη 15%-20% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2003.

Σαράντης: Τα καλλυντικά αποτελούν αιχμή του δόρατος για τον όμιλο Σαράντη, σύμφωνα με την εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, που συμπληρώνει πως ο όμιλος αποσύρεται από το λιανικό εμπόριο.

Επιμέλεια: Μαρίση Μπαλιούση

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v