Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζητούμενο η αύξηση των συναλλαγών

Μόνο σε περίπτωση που εκδηλωθεί αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές του FTSE-20, και ειδικότερα για τις Εθνική, Eurobank, Alpha, θα μπορούσε να διαμορφωθεί μονιμότερη τάση. Ειδάλλως, η τεχνικής μορφής αντίδραση θα εξασθενίσει προς τις 2.370 μονάδες, δημιουργώντας προϋποθέσεις νέας διόρθωσης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στο ενδεχόμενο ενίσχυσης του αγοραστικού ενδιαφέροντος ποντάρουν όσοι προσβλέπουν σε συντήρηση της ανοδικής αντίδρασης.

Με τον χαμηλό τζίρο των προηγούμενων συνεδριάσεων, η καθαρά τεχνικής μορφής κίνηση εξαντλείται στην περιοχή των 2.370 μονάδων.

Σε περίπτωση που εμφανιστούν αγοραστές στις 3 βασικές τραπεζικές μετοχές (Εθνική, Eurobank, Alpha), θα μπορούμε να μιλάμε για ενδεχόμενη διαμόρφωση ανοδικής τάσης.

Ειδάλλως, η αντανακλαστική σε πολλές περιπτώσεις αντίδραση μετοχών εταιριών μεσαίας, κυρίως όμως χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, δεν μπορεί να έχει σημαντικά περιθώρια.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές θεωρούν πως σημαντικό μέρος από το margin που έμεινε ακάλυπτο μετά την κατάρρευση της προηγούμενης Δευτέρας, καλύφθηκε προς τις τελευταίες 2 συνεδριάσεις της προηγούμενης εβδομάδας.

Στην περίπτωση που δεν διαφανούν -κυρίως ξένοι- αγοραστές σε μετοχές του FTSE-20, η μεσαία κεφαλαιοποίηση θα υποχωρήσει και πάλι.

Στο ενδεχόμενο νέας διόρθωσης, που εκτιμάται ως το πλέον πιθανό, η πρώτη περιοχή ”στήριξης” του Γ.Δ. διαμορφώνεται στην προηγούμενη ”χαμηλή τιμή” των 2.265 μονάδων.

Θα πρέπει κατά συνέπεια, αν όχι σήμερα, από αύριο να διαπιστωθεί – ελεγχθεί η ανθεκτικότητα στήριξης των 19,5 ευρώ για τη μετοχή της Εθνικής, των 23,5 ευρώ της Alpha, των 15,5 ευρώ της Eurobank.

Για τον ΟΤΕ, μετά τη διάσπαση της στήριξης των 11,5 ευρώ, προέχει η επιβεβαίωση των 10,5 ευρώ, ενώ για την CosmΟΤΕ, βάση θα μπορούσε να διαμορφωθεί στα 12 ευρώ.

Μετοχές-σηματωρoί στη μεσαία κεφαλαιοποίηση θεωρούνται η Εθνική Ακινήτων, ΔΟΛ, Lannet, ενώ για διαφορετικούς λόγους η Ελληνική Τεχνοδομική, ΕΥΔΑΠ και Intracom.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v