Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καλοδεχούμενη η άνοδος, ζητείται τζίρος

Με πρωταγωνιστές τις τράπεζες, καθώς Alpha Bank, Eurobank και Εθνική κατέγραψαν κέρδη υψηλότερα του 3%, η Σοφοκλέους επέδειξε διάθεση για ανοδικό ξέσπασμα στην πλειονότητα του ταμπλό. Σε είκοσι τέσσερις τίτλους τα κέρδη ξεπέρασαν το 8%. Παραφωνία,ο χαμηλός τζίρος που γεννά ερωτηματικά για τη συνέχεια.

Τραπεζοκεντρική άνοδος, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει πολύ κοντά στο υψηλό ημέρας και την Σοφοκλέους να υπεραποδίδει κατά πολύ (μέχρι τις 16.00) των μεγάλων Ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Παρά ταύτα οι περισσότεροι επαγγελματίες της Αγοράς παραμένουν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, τονίζοντας ότι η ψυχολογία των εμπλεκομένων συνεχίζει να είναι εύθραυστη και δεν αποκλείουν κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα.

Απόλυτα προσεκτικοί, στις εκτιμήσεις τους και όσοι ασχολούνται με την τεχνική ανάλυση, καθώς ο Δείκτης πλησιάζει στο πρώτο επίπεδο τεχνικής αντίστασης των 2385 μονάδων, όμως το γεγονός ότι κλείστηκαν σχετικά εύκολα τα τεχνικά ”χάσματα” στις 2.330 και 2.352 μονάδες και υπό την προυπόθεση πως ότι συμβαίνει στην Σοφοκλέους κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις δεν έχει σχέση με τον ”καλλωπισμό” των αποτιμήσεων εν όψει τέλους τριμήνου, δεν πρέπει να αποκλειστεί μία κίνηση του Δείκτη προς τις 2.470 μονάδες.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε χωρίς συγκεκριμένη τάση, εναλλάσσοντας πρόσημο, όμως μετά το χαμηλό ημέρας των 2327,71 μονάδων ακολούθησε μόνιμη πλαγιοανοδική κίνηση μέχρι το υψηλό των 2378,92 μονάδων, για να κλείσει τελικά στις 2376,95 μονάδες με κέρδη 1,92%, FTSE, FTSEM και FTSES με κέρδη μεγαλύτερα των δύο ποσοστιαίων μονάδων, ενώ το +3,31% του Τραπεζικού κλάδου δείχνει τον πρωταγωνιστή της ημέρας (!).

”Παραφωνία” της σχετικά καλής εικόνας ο εξαιρετικά χαμηλός τζίρος που δεν ξεπέρασε τα 120 εκ. ευρώ από τα οποία πρέπει να αφαιρεθούν τα 8,5 εκ. που αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι μία ώρα πριν το τέλος της συνεδρίασης η μικτή αξία συναλλαγών δεν ξεπερνούσε τα 80 εκατ.

Από το σχεδόν ”καταπράσινο” Τραπεζικό ταμπλό, με κέρδη μεγαλύτερα του 3% Alpha Bank, Eurobank και Εθνική, ξεχωρίζει το +8,01% της Γενικής, αμετάβλητοι Κύπρου και Αγροτική και με αρνητικό πρόσημο η Ελλάδος.

Επίσης από τις Δεικτοβαρείς μετοχές αξιοσημείωτα κέρδη για Βιοχάλκο, Ελ. Τεχνοδομική, Ιντρακόμ, ΚΑΕ, ΟΤΕ, Cosmote, Motor oil, αμετάβλητη η ΗΥΑΤΤ και με αρνητικό κλείσιμο Γερμανός, Τιτάν, και Coca-Cola.

Ζητάει διάρκεια μεγαλύτερη της Τρίτης η τελική εικόνα με 282 ανοδικές μετοχές έναντι 43 πτωτικών και σε είκοσι τέσσερις τίτλους τα κέρδη ξεπέρασαν το 8% (!).

Όσον αφορά τις προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν ένα πακέτο 2.000 τεμάχια της Elmec Sport στα 2,50 ευρώ, ένα πακέτο 515.000 τεμάχια της Πήγασος στα 1,75 ευρώ, δύο πακέτα των 380.000 και 400.000 τεμαχίων της Sex Form στα 1,94 και 1,95 ευρώ αντίστοιχα, ένα πακέτο 3.880.830 τεμάχια της MFG (πρώην Marfin Comm) στα 1,42 ευρώ και ένα πακέτο 128.000 τεμάχια του Ακτορα στα 4,70 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v