Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Ελκυστικές αποτιμήσεις στη Σοφοκλέους

Ελκυστικές αποτιμήσεις για έναν αρκετά μεγάλο αριθμό μετοχών διακρίνει η Εγνατία ΑΧΕ, η οποία εκτιμά πως οι τραπεζικοί τίτλοι έχουν τη δυνατότητα να υπεραποδώσουν, ενώ στους ”ασφαλείς επενδυτικούς παραδείσους” συμπεριλαμβάνει επίσης τηλεπικοινωνίες, τρόφιμα και τσιμέντα.

Εγνατία: Ελκυστικές αποτιμήσεις στη Σοφοκλέους
Ελκυστικές είναι οι αποτιμήσεις που έχουν διαμορφωθεί για έναν αρκετά μεγάλο αριθμό μετοχών που διαπραγματεύονται στη Σοφοκλέους στα τρέχοντα επίπεδα τιμών εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ, στο εβδομαδιαίο report της με ημερομηνία 26 Μαρτίου 2004.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει πως οι συγκεκριμένες αποτιμήσεις μπορούν να υποστηρίξουν προοπτικές ανόδου, αν και επισημαίνει ότι η χρονική περίοδος κατά την οποία οι επενδυτές θα στηρίξουν την επενδυτική τους επιλογή αποκλειστικά και μόνο στις αποτιμήσεις παραμένει άγνωστη.

Αναφέρει επίσης πως συνεχίζει να εκτιμά ότι οι τραπεζικές μετοχές έχουν τη δυνατότητα να υπεραποδώσουν, καθώς τόσο το outlook των θεμελιωδών τους μεγεθών όσο και η ισχυρή οργανική ανάπτυξη παραμένουν ακέραια.

Η Εγνατία ΑΧΕ συμπληρώνει παράλληλα πως, μετά και την πρόσφατη υποχώρηση των τιμών των μετοχών των τραπεζών και την αναβάθμιση των κερδών που ακολούθησε την ανακοίνωση των μεγεθών της χρήσης του 2003, το ”ιστορικό” premium των ελληνικών τραπεζών σε σχέση με τις ευρωπαϊκές υποχώρησε στο ”δικαιολογημένο” 10%, το οποίο παράλληλα καταδεικνύει ”ελκυστικό” αλλά και υψηλό δείκτη Ρ/Ε προς ανάπτυξη (PEG).

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως διατηρεί την άποψή της ότι, μαζί με τις τράπεζες, οι κλάδοι των τηλεπικοινωνιών, των τροφίμων και των τσιμέντων μπορούν να αποτελέσουν ”ασφαλείς επενδυτικούς παραδείσους” κατά τη διάρκεια της περιόδου αβεβαιότητας που διανύουμε.

Επίσης, τονίζει πως μετά τη σημαντική τους υποαπόδοση, η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank είναι οι ”προτεινόμενοι” τίτλοι από τον τραπεζικό κλάδο, ενώ και η μετοχή της Alpha Bank συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των μετοχών που φέρουν τη σύσταση ”αγορά”.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση η Εγνατία ΑΧΕ ξεχωρίζει τις μετοχές των Τιτάν και Coca-Cola 3Ε, ενώ διατηρεί τη θετική της σύσταση για έναν αριθμό μετοχών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, όπως είναι οι Elmec Sport, Notos Com, Τεχνική Ολυμπιακή, Intralot, Επιχειρήσεις Αττικής, Jumbo, Hyatt, Imako, Μαΐλλης, Σαράντης, Γερμανός και Folli Follie.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v