Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: Στο επίκεντρο ο τραπεζικός κλάδος

Στην ανάκτηση του χαμένου momentum του τραπεζικού κλάδου προσβλέπει η Marfin Analysis, η οποία εκτιμά πως η αποτίμηση της μετοχή της Εθνικής είναι ιδιαίτερα ελκυστική, ενώ συμπληρώνει πως διαπραγματεύεται με σημαντικό discount έναντι των ελληνικών τραπεζών.

Marfin: Στο επίκεντρο ο τραπεζικός κλάδος
Στην ανάκτηση του χαμένου momentum του τραπεζικού κλάδου προσβλέπει η Marfin Analysis.

Όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή στο πρωινό της report με ημερομηνία 29 Μαρτίου 2004, η αποτίμηση της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας είναι από τις πλέον ”ελκυστικές” μεταξύ των τραπεζών που συμπεριλαμβάνονται στο universe list της, καθώς διαπραγματεύεται 10,8 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2005 και 1,7 φορές τη λογιστική της αξία.

Επίσης, η Marfin Analysis συμπληρώνει πως η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας διαπραγματεύεται με σημαντικό discount σε σχέση με τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών και ανάλογα του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή αναφέρεται και στην ετήσια γενική συνέλευση της Alpha Bank, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο 30 Μαρτίου 2004.

Η Marfin Analysis επισημαίνει πως στα θέματα της ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνεται η έγκριση για τη διανομή μερίσματος ύψους 0,60 ευρώ ανά μετοχή (που διαμορφώνει τη μερισματική απόδοση στο 2,4%), η αγορά ιδίων μετοχών, η κεφαλαιοποίηση της υπεραξίας που προέκυψε από την αναπροσαρμογή της αξίας των ακινήτων, αλλά και η διάθεση δωρεάν μετοχών (δύο νέες για κάθε δέκα παλαιές).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v