Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Selasnet: ”Δίκαια αποτιμημένη η Σοφοκλέους”

Δικαίως αποτιμημένη είναι η Σοφοκλέους, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η SelasNet μεταξύ 21 αναλυτών και χρηματιστών, οι οποίοι προβλέπουν αύξηση κερδών της τάξεως του 10%-15% για το 2004. Οι 12μηνες προβλέψεις για τους δείκτες του ΧΑ.

Selasnet: ”Δίκαια αποτιμημένη η Σοφοκλέους”
Τη σαφή προτίμηση των αμυντικών έναντι κυκλικών μετοχών ανέδειξε πρόσφατη δημοσκόπηση του ελληνικού χρηματιστηρίου και της κεφαλαιαγοράς που διεξήγαγε η SelasNet, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση με ημερομηνία 23 Μαρτίου 2004.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση ο Γενικός Δείκτης αναμένεται να διαμορφωθεί εντός 12μηνου στις 2.580 μονάδες, με τον FTSE 20 να διαμορφώνεται στις 1.355 μονάδες και τον FTSE 40 στις 2.400 μονάδες.

Σύμφωνα με τη SelasNet, το προαναφερθέν συμπέρασμα είναι αντίστροφο με τις προτιμήσεις του Δεκεμβρίου, γεγονός που υποδηλώνει εντονότερο σκεπτικισμό για τη μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη επίδοση της αγοράς.

Επίσης, η SelasNet συμπληρώνει πως οι ερωτηθέντες, συνεπείς στις απόψεις τους από την αρχή του έτους, θεωρούν ότι οι κυριότεροι παράγοντες που επηρεάζουν τη βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς είναι οι ροές των ξένων επενδύσεων και η πορεία των διεθνών αγορών και της παγκόσμιας οικονομίας, υποβιβάζοντας έμμεσα αλλά και άμεσα τη σημασία των εγχώριων οικονομικο-πολιτικών παραγόντων.

Συνοψίζοντας, επισημαίνει η SelasNet, η αγορά θεωρεί τη Σοφοκλέους δικαίως αποτιμημένη και αναμένει αύξηση κερδών της τάξεως του 10%-15% για το 2004.

Ειδικότερα, η συντριπτική πλειοψηφία (85,7%) διαβεβαιώνει ότι η αγορά είναι δικαίως αποτιμημένη, ενώ μόλις το 10% προειδοποιεί ότι οι μετοχές έχουν υπερτιμηθεί στο σύνολό τους.

Προσοχής άξιο, σύμφωνα με τη SelasNet, είναι το γεγονός ότι ο τραπεζικός κλάδος θεωρείται πλέον υπερτιμημένος, ενώ συμπληρώνει πως το πλειοψηφικό ρεύμα (52,5%) εκτιμά ότι η αύξηση των κερδών ανά μετοχή το 2004 θα κυμανθεί μεταξύ 10%-15%, αν και το 38,1% προβλέπει αύξηση 5%-10%.

Για το 2005 η οριακή πλειοψηφία δίνει για τα κέρδη ανά μετοχή διάστημα στόχο 5%-10%.

Η SelasNet αναφέρει πως συνολικά 21 αναλυτές, χρηματιστές και διαχειριστές διαπρεπών χρηματοοικονομικών οργανισμών απάντησαν στα ερωτηματολόγιά της, ενώ συμπληρώνει πως η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ της 10ης και της 16ης Μαρτίου 2004, εβδομάδα κατά την οποία η αξία του Γενικού Δείκτη μειώθηκε κατά 3,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v