Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μarfin: Στα 23 ευρώ η τιμή-στόχος για τη ΔΕΗ

Στα 23 ευρώ αναβαθμίζει την τιμή- στόχο για τη μετοχή της ΔΕΗ η Μarfin Analysis, διατηρώντας τη σύσταση ”outperform”. Η χρηματιστηριακή αναθεωρεί τις εκτιμήσεις της για τη ΔΕΗ λόγω των αποτελεσμάτων του 2003 και των προβλέψεων της διοίκησης για το τρέχον έτος.

Μarfin: Στα 23 ευρώ η τιμή-στόχος για τη ΔΕΗ
Στα 23 ευρώ αναβαθμίζει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της ΔΕΗ η Μarfin Analysis, διατηρώντας τη σύσταση ”outperform” σε σημερινή της έκθεση.

Η νέα τιμή είναι υψηλότερη κατά 1 ευρώ από την προηγούμενη τιμή-στόχο.

H Marfin στην έκθεση της μεταξύ άλλων ξεχωρίζει έξι θέματα που αφορούν τη ΔΕΗ. Στα θέματα αυτά περιλαμβάνονται οι επιπτώσεις από την εκλογή της νέας κυβέρνησης, οι προβλέψεις για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, το ενδεχόμενο της αύξησης των τιμολογίων καθώς και η εξέλιξη των βασικών παραμέτρων που επηρεάζουν το κόστος για τη ΔΕΗ (καύσιμα, μισθοδοσία, Ολυμπιακοί αγώνες και τα έξοδα που σχετίζονται με το εμπόριο πόντων πίστωσης καυσαερίου).

Η χρηματιστηριακή αναθεωρεί τις εκτιμήσεις της για τη ΔΕΗ προκειμένου να ενσωματώσεις τα αποτελέσματα του 20003, αλλά και τις προβλέψεις της διοίκησης για το τρέχον έτος. Οι αναθεωρημένες εκτιμήσεις της Marfin Analysis, αναφερόμενες στην επόμενη τριετία κάνουν λόγο για μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης των καθαρών κερδών, των EBITDA και των πωλήσεων κατά 19%, 11% και 5%, αντίστοιχα.

Εξάλλου, οι προβλέψεις της διοίκησης για το 2004 περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, αυξήσεις τιμολογίων στο ύψος του πληθωρισμού, περιθώριο EBITDA 32% και κεφαλαιουχικές δαπάνες 700 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v