Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαθέσεις συσσώρευσης

Οριακή η διακύμανση του Γενικού Δείκτη, ενώ συγκριτικά αυξημένος εμφανίζεται ο τζίρος σε Alpha και ΟΠΑΠ, με τη σχέση ανοδικών – καθοδικών να διαμορφώνεται στο 1 προς 1. Απαιτούνται περισσότερες ενδείξεις προκειμένου να αποσαφηνιστεί η τάση και υπό προϋποθέσεις να αρθεί η διάχυτη επιφυλακτικότητα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αμφίσημη και ”πονηρή” η μέχρι στιγμής εικόνα της αγοράς. Ο Γ.Δ. κινείται σε εύρος 13 μονάδων (2.367-2.380) με αύξηση συναλλαγών.

Συνυπολογιζόμενων των προσυμφωνημένων πράξεων σε Alpha, ΟΠΑΠ, Πήγασο και Άκτωρ, οι μέχρι στιγμής συναλλαγές (περίπου 30 εκατ. ευρώ) κρίνονται ικανοποιητικές.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών μετοχών διατηρείται με μικρές αποκλίσεις στο 1 προς 1.

Στον FTSE-20 η μετοχή της Alpha κυμαίνεται στα 26,02 ευρώ, στα 21 ευρώ η 3Ε, στα 20,96 η Εθνική και στα 16,60 η Eurobank.

Εάν εξαιρεθούν οι Alpha ΟΠΑΠ και δευτερευόντως η Εθνική, η εμπορευσιμότητα για τις υπόλοιπες μετοχές του FTSE-20 παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Ο ΜΚ-40 από τους βασικούς δείκτες FTSE ενισχύεται κατά περίπου 0,3%, ενώ οριακά θετική είναι η διαμόρφωση των υπόλοιπων δεικτών.

Αυξημένη εμπορευσιμότητα καταγράφεται για τις μετοχές των Μαθιός, Εγνατία, Ικτίνος, Μπουτάρης, ΕΛΒΕ, Προμότα, Βερνίκος, Αltec, Fashion, Γιαννούσης, Εμπεδος, ΔΟΛ, ΙΑΣΩ, Fanco, Εθνική Ασφαλιστική, Ιατρικό και ορισμένων ακόμη αυτής της κατηγορίας.

Για τη συνέχεια απαιτείται αποσαφήνιση της τάσης της μετοχής των Alpha και Εθνική, που κυμαίνονται μεταξύ 25,96-26,16 και 20,76-20,98 ευρώ, αντίστοιχα.

Θα φανεί δηλαδή κατά πόσο υπάρχει περιθώριο περαιτέρω ενίσχυσης του Γ.Δ., από το οποίο θα εξαρτηθεί και το περιεχόμενο αντίδρασης μετοχών της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v