Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης

Στο σχέδιο Ανάν για το Κυπριακό, στις υψηλές τιμές του πετρελαίου, στον αναπτυξιακό νόμο, αλλά και στα έσοδα του δημοσίου αναφέρονται μεταξύ άλλων τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης
Στο σχέδιο Ανάν για το Κυπριακό, στις υψηλές τιμές του πετρελαίου, στον αναπτυξιακό νόμο, αλλά και στα έσοδα του δημοσίου αναφέρονται μεταξύ άλλων τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης.

Κυπριακό: Σε ναυάγιο κατέληξε η συνδιάσκεψη στη Λουκέρνη σύμφωνα με Τα Νέα που επισημαίνουν πως η Κύπρος ποντάρει τώρα πως μετά την ένταξη στην Ευρώπη, την 1η Μαΐου θα μπορεί να διαπραγματευτεί μια καλύτερη λύση, παράλληλα όμως ρισκάρει και την παγίωση της διχοτόμησης.

Λευκωσία και Αθήνα αρνήθηκαν να απαντήσουν με ένα ”ναι” ή ένα ”όχι” επί του σχεδίου Ανάν τονίζει η Ελευθεροτυπία, ενώ η Εξπρές επισημαίνει πως ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ αγνόησε την ελληνική πλευρά.

Οι τελευταίες απόπειρες εξεύρεσης λύσης στο κυπριακό πρόβλημα ναυάγησαν χθες στη χιονισμένη Λουκέρνη σύμφωνα με το Βήμα που συμπληρώνει πως λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ επιβεβαίωσε το αναμενόμενη, ενώ παράλληλα επισημαίνει πως η ”τελευταία λέξη” θα δοθεί από τα δημοψηφίσματα.

Για ελληνικό ”όχι” στο σχέδιο Ανάν κάνει λόγο η Καθημερινή που συμπληρώνει πως ο κυπριακός λαός θα αποφασίσει με το δημοψήφισμα.

Αναπτυξιακός Νόμος: Πλαίσιο υποδοχής και αξιολόγησης επενδυτικών σχεδίων, το οποίο θα έχει προσωρινό χαρακτήρα, μέχρι να ισχύσει ο νέος αναπτυξιακός νόμος από το φθινόπωρο προωθεί το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Έσοδα Δημοσίου: Δημοσιονομικό συναγερμό σήμανε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης σύμφωνα με την Ημερησία που τονίζει πως το οικονομικό επιτελείο είναι ανήσυχο.

Τα προβλήματα δυσλειτουργίας που έχει δημιουργήσει το νέο φορολογικό σύστημα (point system) όσον αφορά στην είσπραξη των φόρων, αλλά και η καθυστέρηση υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων για τη θέσπιση ενός αντικειμενικού συστήματος φορολογικών ελέγχων και ποινών, σε συνδυασμό με την προεκλογική ”χαλάρωση” του φοροεισπρακτικού μηχανισμού αποτελούν τις βασικές αιτίες της αρνητικής πορείας των δημοσίων εσόδων στο πρώτο τρίμηνο του 2004 τονίζει η Ναυτεμπορική.

Ανταγωνισμός: Το νέο ευρωπαϊκό καθεστώς αντιμετώπισης μονοπωλίων και προστασίας του ανταγωνισμού, τίθεται σε εφαρμογή από την 1η Μαΐου τονίζει η Καθημερινή.

ΑΕΠ: Στα 11,970 ευρώ διαμορφώθηκε το μέσο κατά κεφαλή ΑΕΠ των Ελλήνων στο τέλος του 2002, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Στατικής Υπηρεσία αναφέρει η Ημερησία που συμπληρώνει πως οι φτωχότεροι Έλληνες είναι στην Αν. Μακεδονία και Θράκη.

Σοφοκλέους: Μαγική εικόνα παρουσιάζει η Σοφοκλέους στο πρώτο τρίμηνο του 2004 σύμφωνα με Το Βήμα που αναφέρει πως ενώ ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε από την αρχή του έτους κατά 4,73%, η συντριπτική πλειονότητα των τίτλων υποχώρησε.

Καύσιμα: Για συναγερμό στην Ευρώπη από τις τιμές του πετρελαίου κάνει λόγο το Κέρδος που τονίζει πως ο ΟΠΕΚ περικόπτει κατά ένα εκατ. βαρέλια ημερησίας την παραγωγή.

Στο κενό έπεσαν οι εκκλήσεις της διεθνούς οικονομικής κοινότητας προς τον ΟΠΕΚ για αύξηση της παραγωγής του, επισημαίνει η Εξπρές.

Φωτιά πήραν οι τιμές των καυσίμων σύμφωνα με Το Βήμα που επισημαίνει πως σε ύψη ρεκόρ έφτασε η αμόλυβδη στο χώρα μας, ενώ παράλληλα κάνει λόγο για ανησυχία όσον αφορά στις επιπτώσεις στον πληθωρισμό για την επιβάρυνση της βιομηχανίας.

Σε επίπεδα – ρεκόρ 7μήνου έφτασε η τιμή στην αμόλυβδη βενζίνη σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία κάνει λόγο για επιπτώσεις στον τιμάριθμο.

Citibank: Νέες εξειδικευμένες υπηρεσίες στον τομέα των ακινήτων προσφέρει η Citibank σε συνεργασία με την Αφοί Σωτηρόπουλοι σύμφωνα με το Κέρδος.

Η Αθήνα θεωρείται μια από τις πιο ακριβές πόλεις για την εγκατάσταση επιχειρήσεων καταλαμβάνοντας τη 12η θέση παγκοσμίως, με πιο ακριβές περιοχές το Λονδίνο και το Τόκιο όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Citibank αναφέρει Το Βήμα.

Γενική Τράπεζα: Στη στρατηγική που θα εφαρμόσει η Societe Generale για την ανάπτυξη της Γενικής Τράπεζας αναφέρεται το Κέρδος, ενώ η Ημερησία συμπληρώνει πως η Ελλάδα αποτελεί κέντρο της ”νέας Ευρώπης” για τη Societe.

Σύμφωνα με την Καθημερινή η νέα διοίκηση θα προχωρήσει σε αύξηση των προβλέψεων για επισφαλή δάνεια φέτος, ενώ επισημαίνει πως σύμφωνα με τον Γάλλο σύμβουλο δεν θα πρέπει να υπάρχει ανησυχία στους υπαλλήλους.

ΕΛΠΕ: Στη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν χθες τα ΕΛΠΕ όπου μεταξύ άλλων εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος 0,20 ευρώ για τη χρήση του 2003 αναφέρονται τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης.

Γερμανός: Κλείνει εξαγορά στην αγορά της Πολωνίας η Γερμανός, όπως τονίζει το Κέρδος.

Βερνίκος: Εξηγήσεις για τις ανταλλαγές πακέτων δίνει τώρα η Βερνίκος σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Επιμέλεια: Μαρίση Μπαλιούση

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v