Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προς κατοχύρωση των 2.380 μονάδων

Μέσω τραπεζών και τηλεπικοινωνιών συντηρείται ο Γενικός Δείκτης στην περιοχή των 2.380 μονάδων, ενώ όλα δείχνουν ότι η διαδικασία συσσώρευσης, σε εύρος 40 μονάδων, ολοκληρώνεται γι’ αυτή την εβδομάδα στα τρέχοντα επίπεδα. Δεν αναμένεται θεαματική διαφοροποίηση της μέχρι τώρα ήπιας εικόνας που εμφανίζει η αγορά.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μέσω των τραπεζών (0,75%) και των τηλεπικοινωνιών (0,8%) συντηρείται ο Γενικός Δείκτης στην περιοχή των 2.380 μονάδων.

Με συναλλαγές ακόμη λιγότερες απ’ ό,τι χθες, απόλυτα επικεντρωμένες σε συγκεκριμένους τίτλους.

Την τελευταία ώρα η σχέση ανοδικών – πτωτικών έχει διαμορφωθεί στο περίπου 1 προς 1, με τους τίτλους των Σαρ. Χίου, Αλουμίνιον της Ελλάδος, Intralot, Κεπενός, Auto Hellas και Μυτιληναίος να καταγράφουν αύξηση εμπορευσιμότητας και ενίσχυση της τιμής.

Από τις μετοχές του FTSE-20 (0,81%) την υψηλότερη εμπορευσιμότητα παρουσιάζουν οι Εθνική, με περίπου μισό εκατ. τεμάχια, και ακολουθούν μακράν οι Alpha, Eurobank και Πειραιώς.

Αύξηση συναλλαγών καταγράφεται για τη μετοχή του ΟΠΑΠ στα 14-14,06 ευρώ, στη ΔΕΗ (20,34 ευρώ) και στον ΟΤΕ (11,26 ευρώ).

Για τη μετοχή της ΔΕΗ, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η θετική προσέγγιση της UBS, η οποία ύστερα από την υποχώρηση της τιμής προς τα 20 ευρώ, αναθεωρεί την τιμή–στόχο προς τα 25.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, πέραν της Sex Form, ενίσχυση της εμπορευσιμότητας παρουσιάζουν οι μετοχές των Ελληνικά Χρηματιστήρια, Ιατρικό Αθηνών, Intralot, Εθνικής Ακινήτων και ΔΟΛ.

Για το υπόλοιπο της σημερινής συνεδρίασης οι μέχρι στιγμής εκτιμήσεις δεν παραπέμπουν σε θεαματική ανατροπή της εικόνας.

Φαίνεται πως επιδιώκεται το ”κλείσιμο” της αγοράς στο επίπεδο των 2.380 μονάδων, καθώς η φάση – διαδικασία συσσώρευσης, σε εύρος 40 μονάδων, γι’ αυτή την εβδομάδα ολοκληρώνεται χωρίς την ιδιαίτερη ενεργοποίηση ξένων θεσμικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v