Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Η προσοχή σε αμυντικές μετοχές

Οι επενδυτές θα συνεχίσουν την επιφυλακτική στάση, με τις αμυντικές μετοχές να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, εκτιμούν οι ΑΧΕ. Η προσοχή στρέφεται σε τράπεζες και επιλεγμένες μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Δεν αποκλείεται η συνέχιση πιέσεων σε ΟΤΕ, Cosmote και ΔΕΗ.

ΑΧΕ: Η προσοχή σε αμυντικές μετοχές
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει στο πρωινό της report πως η Σοφοκλέους έκλεισε τη χθεσινή ημέρα με ζημίες, παρά το γεγονός ότι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν ανοδικά.

Από την πλευρά της, η Marfin Analysis σημειώνει πως χθες η αγορά κινήθηκε πτωτικά κατά 0,46%, ενώ η μετοχή του ΟΤΕ δέχτηκε σημαντικές πιέσεις (κλείνοντας περίπου 3% χαμηλότερα), που οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στις καθυστερήσεις στον διορισμό της νέας διοίκησης.

Για τη σημερινή συνεδρίαση η Marfin εκτιμά πως οι επενδυτές θα διατηρήσουν την επιφυλακτική στάση, με τις αμυντικές μετοχές να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Επίσης, η Marfin στο πρωινό της report αναφέρεται στη μετοχή των Hyatt και ΟΠΑΠ, σημειώνοντας πως τα νέα που αφορούν την πιθανή άρση της απαγόρευσης των ηλεκτρονικών παιχνιδιών έξω από το καζίνο είναι πιθανό να δημιουργήσουν ανησυχία.

Σταθεροποιητικά εκτιμά πως θα κινηθεί η αγορά η Eurobank Securities, σημειώνοντας πως οι χαμηλοί όγκοι συναλλαγών είναι ενδεικτικό της επιφυλακτικότητας των επενδυτών.

Η πτωτική χθεσινή συνεδρίαση, αναφέρει η Eurobank Securities, δημιουργεί ένα χάσμα το οποίο θα πρέπει να γεφυρωθεί, συνεκτιμώντας παράλληλα και τη χθεσινή ανοδική κίνηση των ευρωπαϊκών αγορών. Ωστόσο, προς το παρόν, αναφέρει η Eurobank Securities, η ελληνική αγορά φαίνεται να στερείται δυνάμεων για την επίτευξη του τελευταίου στόχου.

Όσον αφορά στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αυτά θα τηρήσουν στάση αναμονής, εκτιμά η Eurobank Securities, εν όψει και της ανακοίνωσης σημαντικών στατιστικών στοιχείων από τις ΗΠΑ.

Όπως επισημαίνει η Εγνατία ΑΧΕ στο πρωινό της report, οι αγορές θα συνεχίσουν να κινούνται με τάσεις συσσώρευσης λόγω του αμφίβολου μακροοικονομικού περιβάλλοντος, εν όψει της δημοσίευσης εταιρικών αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου, αργότερα στον Απρίλιο.

Η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά σαν πιθανό σενάριο τη διατήρηση του ενδιαφέροντος για τις τράπεζες και επιλεγμένες μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, η θετική επίδραση του οποίου ωστόσο ίσως αντισταθμιστεί, εάν η πίεση που ασκήθηκε χθες στις μετοχές των ΟΤΕ, Cosmote και ΔΕΗ συνεχιστεί.

Ακόμα, οι αναλυτές της Εγνατίας ΑΧΕ αναφέρουν πως η κίνηση της αγοράς δεν θα διαφοροποιηθεί σημαντικά από την κίνηση των ευρωπαϊκών αγορών ελλείψει σημαντικής ειδησεογραφίας.

Τι έγινε χθες: Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες της τάξεως του 0,46%, στις 2.359,64 μονάδες.

Όπως αναφέρει στο πρωινό της report η Εθνική ΑΧΕ, τα κέρδη που αποκόμισαν οι μετοχές των τραπεζών αντισταθμίσθηκαν από τις σημαντικές πιέσεις στις μετοχές των τηλεπικοινωνιών (απώλειες 3% και 2,4% αντίστοιχα για ΟΤΕ και Cosmote).

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v