Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Μ. Δευτέρας

Το ύψος του ελλείμματος με φόντο την πιθανή ”ανάμιξη” της Κομισιόν, φορολογικά θέματα, αλλά και ζητήματα που αφορούν επιμέρους κλάδους της ελληνικής αγοράς απασχολούν τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Μ. Δευτέρας
Με τη φορολογία και το έλλειμμα, αλλά και με θέματα που αφορούν επιμέρους κλάδους της ελληνικής αγοράς ασχολούνται οι οικονομικές και πολιτικές εφημερίδες της Δευτέρας.

Φορολογία: ”Καταφύγιο στους έμμεσους φόρους για δημόσια έσοδα” είναι ο κύριος τίτλος της Ναυτεμπορικής, που στον υπέρτιτλό της αναφέρει ”αγκάθια η φοροδιαφυγή και οι διαρροές ΦΠΑ”. Όπως εξηγεί η εφημερίδα, το αποτέλεσμα της δημοσιονομικής απογραφής θα κρίνει το ”πακέτο”, όπως και το χρόνο εφαρμογής του.

”Περιστολή προς όλες τις πλευρές” τιτλοφορείται η οικονομική Ελευθεροτυπία, ενώ τονίζει ότι ”το επιτελείο σφίγγει τις δαπάνες, αλλά και την είσπραξη ΦΠΑ και ”γκαζώνει” για εισπράξεις από Γ΄ ΚΠΣ”.

Ελλειμμα: Για ”αιφνίδιο έλεγχο από τις Βρυξέλλες για το έλλειμμα” κάνει λόγο στο πρώτο της θέμα η Ημερησία, ενώ όπως πληροφορεί τη Μεγάλη Εβδομάδα έρχεται στην Αθήνα κλιμάκιο της Eurostat. Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας η Ημερησία αναφέρεται στον δανεισμό γράφοντας ότι το ελληνικό δημόσιο έχει ήδη δανειστεί περισσότερα από 30 δισ. ευρώ από την αρχή του έτους.

”Η απογραφή φέρνει συστάσεις της Κομισιόν” είναι ο σχετικός τίτλος του οικονομικού ενθέτου των Νέων, όπου επίσης γίνεται λόγος για προειδοποιήσεις ώστε να μην ξεφύγει το έλλειμμα από το 3%.

Τράπεζες: Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τραπεζικός κλάδος με το ασφαλιστικό αναφέρεται στο πρώτο του θέμα το Χρηματιστήριο, κάνοντας λόγο για το ”μεγάλο αγκάθι του ασφαλιστικού κλάδου” και επισημαίνοντας ότι οι συνολικές υποχρεώσεις ανέρχονται σε 1,6 δισ. ευρώ. ”Το ασφαλιστικό πρόβλημα” ταλαιπωρεί τις διοικήσεις, αναφέρεται σχετικά στον υπέρτιτλο.

Omega: ”Τις κινήσεις της Omega λίγο πριν εισβάλει στο ΧΑ” επισημαίνει το Χρηματιστήριο, κάνοντας λόγο για τα σχέδια για στρατηγική συμμαχία και συγχώνευση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v