Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μίνι - ράλι έκπληξη στη Σοφοκλέους

Με όχημα τα ”βαριά χαρτιά” η Σοφοκλέους κάλυψε σημαντικό μέρος των κερδών που κατέγραψαν οι διεθνείς αγορές το απόγευμα της Παρασκευής μετά τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ. Πάντως, κρίνοντας από τον τζίρο, μεγάλο τμήμα του επενδυτικού κοινού, αιφνιδιάσθηκε, αναρωτώμενο πλέον για το τι πρέπει να πράξει.

Ετεροχρονισμένη άνοδος, που αιφνιδίασε αρκετούς αφήνοντάς τους εκτός Αγοράς, αν και δεν ήταν λίγοι αυτοί που από την Παρασκευή υποστήριζαν ότι η τρέχουσα εβδομάδα μπορεί να μην ήταν τόσο ”νηστίσιμη” από πλευράς ενδιαφέροντος.

Παράγοντες της Αγοράς αναφέρονται σε κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας που πυροδοτήθηκε από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού, μετά τα στοιχεία απασχόλησης που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ, όμως δεν αναμένουν ιδιαίτερη διαφοροποίηση στην εικόνα της αξίας των συναλλαγών.

Περισσότερο αισιόδοξοι όσοι ασχολούνται με την τεχνική ανάλυση, καθώς κλείσιμο του Δείκτη πάνω από τις 2.407 μονάδες, δίνει κίνηση προς τις 2.440 μονάδες, ενώ το γεγονός ότι ο FTSE ξεπέρασε με ιδιαίτερη ευκολία τις 1.250 μονάδες ανέβασε ενδιαφέρον και συναλλαγές στην Αγορά Παραγώγων.

Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, μόνο ο Τιτάνας με αρνητικό πρόσημο, ενώ κέρδη μεγαλύτερα του 2% σημείωσαν Βιοχάλκο, Coca-Cola, Eurobank, Ελ. Τεχνοδομική, Πειραιώς, Εμπορική, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ (στις δύο τελευταίες και ”εισαγόμενες” εντολές αγορών).

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, για να κλείσει πολύ κοντά στο υψηλό ημέρας και συγκεκριμένα στις 2.419,07 μονάδες με κέρδη 1,95%.

Ικανοποιεί η τελική εικόνα με 220 ανοδικές μετοχές έναντι 85 πτωτικών και σε 13 τίτλους τα κέρδη ξεπέρασαν το 6%.

Ο τζίρος συνέχισε να κινείται σε χαμηλά επίπεδα, φθάνοντας τα 115 εκ. ευρώ, από τα οποία πρέπει να αφαιρεθούν 12,1 εκ. που αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Όσον αφορά τους επιμέρους τίτλους, κινητικότητα σε Φουρλή, ΕΛΒΕ και Μαϊλλη, σημαντικά κέρδη με λίγες συναλλαγές για Ζάμπα, Καραμολέγκο, Rainbow, Αλυσίδα, νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό τρέχοντος έτους για τον Μπαλλή, όμως χωρίς υπερβολή ”όλα τα λεφτά” ήταν η μετοχή του Αλουμινίου της Ελλάδας που δείχνει να ανακάμπτει δυναμικά από τα χαμηλά 66 μηνών (!!!).

Όσον αφορά τις προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν δύο πακέτα των 32.500 και 50.000 τεμαχίων της ΔΕΗ στα 20,80 ευρώ, ένα πακέτο 146.640 τεμάχια της Alpha Bank στα 25,94 ευρώ, ένα πακέτο 721 τεμάχια της Πειραιώς στα 9,78 ευρώ, ένα πακέτο 720 τεμάχια του ΟΠΑΠ στα 14,62 ευρώ, ένα πακέτο 58.000 τεμάχια του Κέκροπα στα 18,18 ευρώ και ένα πακέτο 180.000 τεμάχια της Ελγέκα στα 5,88 ευρώ.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο 200.000 τεμάχια της Εθνικής στα 22,13 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v