Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΙΝΤΚΑ: Αγορά ιδίων μετοχών έως 7% αποφάσισε η γ.σ.

Αγορά ιδίων μετοχών έως του ποσοστού 7% αποφάσισε η έκτακτη γ.σ. της Intracom, ενώ λόγω της έλλειψης της απαιτούμενης απαρτίας η συζήτηση του θέματος του ομολογιακού δανείου αναβλήθηκε για μετά από 20 ημέρες. Οι εκτιμήσεις για το 2004.

ΙΝΤΚΑ: Αγορά ιδίων μετοχών έως 7% αποφάσισε η γ.σ.
της Μαρίσης Μπαλιούση

Σε αναβολή της συζήτησης για το ομολογιακό δάνειο οδήγησε η έλλειψη της απαιτούμενης απαρτίας στη γ.σ. της Intracom, ενώ τα υπόλοιπα θέματα συζητήθηκαν κανονικά.

Με βάση τους μετόχους που είχαν καταθέσει εμπρόθεσμα το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στη συνέλευση, σημειώνεται πως παρευρισκόταν το περίπου 44% του μετοχικού κεφαλαίου της Intracom.

Όπως έγινε γνωστό το θέμα του ομολογιακού αναβλήθηκε ώστε να συζητηθεί μετά την πάροδο 20 εργάσιμων ημερών.

Εξάλλου, την αγορά ιδίων μετοχών έως περίπου 7% του μετοχικού κεφαλαίου σε συνέχεια των αποφάσεων που είχαν ληφθεί στις 19/3/2002 και 14/3/2003, αποφάσισε η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση της Intracom.

Η εταιρία μέχρι στιγμής έχει αποκτήσει σύνολο 2.624.430 ιδίων μετοχών με μέση τιμή κτήσης τα 4,1 ευρώ. Η νέα απόφαση για την αγορά ιδίων μετοχών αφορά σε δωδεκάμηνη περίοδο και συγκεκριμένα μέχρι τον Απρίλιο του 2005 και θα πραγματοποιηθεί με κατώτατη τιμή το 1 ευρώ και ανώτατη τιμή τα 18 ευρώ.

Όπως σημείωσε κατά τη διάρκεια της συνέλευσης ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Δημήτριος Κλώνης, το ύψος του μερίσματος που θα διανείμει η Intracom για τη χρήση 2003 θα ανακοινωθεί τον Μάιο.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως κατά τη διάρκεια του α’ τριμήνου 2004, η πορεία της εταιρίας ήταν αντίστοιχη της προηγούμενης χρήσης, με συμβάσεις που ξεπέρασαν τα 110 εκατ. ευρώ και ανεκτέλεστο που υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ, ενώ συμπλήρωσε πως η τρέχουσα χρονιά αναμένεται να είναι πολύ καλή για τον όμιλο.

Παράλληλα και απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετόχου ο κ. Κλώνης υπενθύμισε πως το ποσό που εισέπραξε η Intracom από την πώληση του 9,433% της Panafon - Vodafone (ύψους 316.725.000 εκατ. ευρώ) χρησιμοποιήθηκε για μείωση του δανεισμού.

Επιπρόσθετα, ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, σε ερώτηση μετόχου αναφορικά με το πώς οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις ενδέχεται να οδηγήσουν σε απεξαρτοποίηση της Intracom από τον ΟΤΕ, ο κ. Κλώνης απάντησε χαρακτηριστικά πως η Intracom εξάγει ήδη το 50% των πωλήσεών της, ενώ συμπλήρωσε πως στόχος του ομίλου είναι η περαιτέρω διεθνοποίησή του.

Επίσης, σε σχόλιο μετόχου ότι ”δεν υπάρχει σεβασμός προς τους μετόχους, ούτε καν από τον ίδιο τον πρόεδρο της Intracom” ο κ. Κλώνης αναφέρθηκε στον αριθμό μετοχών που ο κ. Κόκκαλης κατέχει (περί τα 34 εκατ. τίτλους), τονίζοντας πως ο κ. Κόκκαλης δεν έχει μειώσει καθόλου τη συμμετοχή του στην εταιρία.

Κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης, ελήφθησαν οι αποφάσεις σχετικά με τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης, εκτός του ομολογιακού.

Ειδικότερα, επικυρώθηκε η αντικατάσταση του παραιτηθέντος κ. Δημητριάδη από τον κ. Στ. Ζερβόπουλο, ενώ σε ό,τι αφορά τη θέση του παραιτηθέντος κ. Κ. Τσουκαλίδη παραμένει κενή, μετατρέποντας το διοικητικό συμβούλιο της Intracom σε 10μελές, εκ των οποίων 3 μέλη παραμένουν μη εκτελεστικά.

Ταυτόχρονα, εγκρίθηκε αφενός η παροχή στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας της εξουσίας εκδόσεως ομολογιακών δανείων και αφετέρου η τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της εταιρίας περί μετοχικού κεφαλαίου, λόγω άσκησης δικαιωμάτων προαίρεσης που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2003.

Τέλος, σημειώνεται πως τόσο ο πρόεδρος του ομίλου κ. Σ. Κόκκαλης, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος κ. Δεληγιάννης απουσίαζαν από τη συνέλευση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v