Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Magna: Η επενδυτική στρατηγική του β΄ τριμήνου

Το καλύτερο για τη χρηματιστηριακή αγορά θα είναι το χρονικό διάστηµα από 1 Απριλίου έως 31 Αυγούστου εκτιμά η Magna Trust σε report της για την επενδυτική στρατηγική του β΄ τριμήνου. Υψηλότερα επίπεδα ”υπόσχεται”, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, και η τεχνική εικόνα της αγοράς.

Magna: Η επενδυτική στρατηγική του β΄ τριμήνου
Το καλύτερο για τη χρηματιστηριακή αγορά θα είναι το χρονικό διάστηµα από 1 Απριλίου έως 31 Αυγούστου εκτιμά η Magna Trust σε report της για την επενδυτική στρατηγική του β΄ τριμήνου.

Η ”τεχνική” υπόσχεση του 2004 για καταγραφή υψηλών στα επίπεδα των 2.800 µονάδων παραµένει ακόµα σε ισχύ, αφού οι περισσότεροι παράγοντες που µπορούν να υποστηρίξουν µια άνοδο στο ελληνικό χρηµατιστήριο κλίνουν προς τη θετική πλευρά, αναφέρει η χρηματιστηριακή. Έχοντας προεξοφλήσει µια σειρά αρνητικών παραγόντων η αγορά έχει µπροστά της το Ολυµπιακό στοίχηµα, που αναµένεται να προσδιορίσει τις κινήσεις το προσεχές διάστηµα.

Κατά τη Magna Trust, πρωταγωνιστές του χρονικού διαστήµατος που ξεκινά τώρα θα είναι η µεγάλη και η µεσαία κεφαλαιοποίηση, αλλά και λίγες εταιρίες από την ποιοτική µικρή κεφαλαιοποίηση, καθώς η σφοδρή υποτίµηση κάποιων εταιριών εµφανίζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο σε βραχυπρόθεσµό όσο και σε µεσοπρόθεσµο ορίζοντα.

Σύμφωνα με την τεχνική εικόνα της αγοράς, όπως αναφέρεται στο report, η επίτευξη των 2.551 µονάδων την εποµένη των εκλογών σηµατοδότησε την πρώτη τοπική κορυφή για το 2004. Η υποχώρηση που ακολούθησε δεν αλλοίωσε τη µεσοπρόθεσµη ανοδική εικόνα, καθώς δεν προσέγγισε καν τα επίπεδα του κινητού µέσου όρου

των 200 ηµερών.

Ωστόσο, αναφέρεται, το γύρισµα το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο µπορεί να δώσει τις απαραίτητες δυνάµεις στο Γ.Δ. για την επίτευξη νεότερων υψηλών.

Η τεχνική εικόνα πολλών περιφερειακών τίτλων εµφανίζει µεγαλύτερα περιθώρια ανοδικής ανέλιξης, ενώ ενδεικτικό είναι ότι 86 µετοχές κατά την καθίζηση του Γ.Δ. στις 22/3 βρέθηκαν χαµηλότερα από τα επίπεδα τιµών που είχαν στις 31/3/2003, δείγµα ίσως της πίεσης στην οποία έχει περιέλθει η αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v