Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φλερτάρει με νέα επίπεδα η Σοφοκλέους

Μετά τη θετική εκτίμηση των ισχυρών χρηματιστηριακών Eurobank και Π&Κ για τον τραπεζικό κλάδο, ακολουθεί ο διεθνής οίκος Fitch. Ενθαρρυντική η εικόνα της αγοράς για όσο κρατά τις 2.405 μονάδες, προετοιμάζεται δε για την συνέχιση της αντίδρασης προς την αντίσταση των 2.450 μονάδων. Επιλεκτικό ενδιαφέρον για ορισμένες μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Θετικά επανήλθε χθες για τις τράπεζες ο διεθνής οίκος Fitch.

Η έκθεσή του ακολουθεί τις επίσης θετικές αναλύσεις των Π&Κ, Eurobank, που συστήνουν και πάλι τραπεζικούς τίτλους.

Η πορεία των μετοχών μέχρι στιγμής δικαιώνει όσους επικεντρώνονται στον κλάδο.

Ισχυρή η κίνηση της Eurobank, προς τα 10 ευρώ και πάλι η Πειραιώς, αγοραστές εμφανίζονται στα 25,76 ευρώ για την Alpha, αλλά και στα 22,30 ευρώ για την Εθνική.

Αυξημένες οι συναλλαγές και στις τέσσερις τραπεζικές μετοχές, με την Πειραιώς να εξετάζει την έκδοση ομολογιακού δανείου και την εξαγορά τράπεζας στη Ρουμανία.

Για τον ΟΤΕ και την Cosmote, η εκτίμησή μας είναι δεδομένη, καθώς συναρτάται άμεσα με τη νέα διοίκηση στους δύο οργανισμούς.

Εντυπωσιακή η Coca Cola, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις χρηματιστηριακών αναλυτών ”κρύβει” καλό τρίμηνο, ”ανασαίνει” η Ελληνική Τεχνοδομική, ισχυροποιούνται τα Ελληνικά Πετρέλαια και εμφανίζονται αγοραστές στη ΔΕΗ.

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και μία σειρά μετοχών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, που για ξεχωριστούς λόγους προσελκύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Πρόκειται για μετοχές, όπου λόγω της αυξημένης εμπορευσιμότητάς τους είναι ευχερείς για απρόσκοπτη είσοδο- έξοδο (αγορά– πώληση).

Πρόκειται για τον Σαράντη, όπου διαμορφώνει στήριξη στα 4 ευρώ, την Altec, τη Μεβάκο, Logic DIS, Fanco, αλλά και Βασιλόπουλο, Αλουμίνιο της Ελλάδος, Επιχειρήσεις Αττικής, Hyatt, Kλωνατέξ (κοινή).

Η μετοχή του Βασιλόπουλου στα 17,48 ευρώ ευνοείται από την αναβάθμισή του στο καθεστώς συνεχούς 5ωρης διαπραγμάτευσης.

Κάτι που ισχύει και για την προνομιούχο μετοχή της Τιτάν, ενώ προς τα 2,30 ευρώ ενδιαφέρον εμφανίζει η Despek Πολυμέσα.

Αυξημένες συναλλαγές καταγράφονται στη μετοχή της Λύκος, σταθερή παραμένει η Motor Oil, ενώ θα πρέπει να προσεχθεί η χθεσινή έκθεση της Alpha Finance για ΕΛΤΕΧ και Ακτωρ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η βραχυπρόθεσμη επίπτωση που ενδέχεται αν έχει η απόρριψη της προσφυγής της Μηχανικής κατά της Παντεχνικής, η ανάθεση υπεργολαβίας ύψους 23 εκατ. ευρώ στην Altec, για έργο στο υπουργείο Γεωργίας, η εκτίμηση της Εγνατίας για την Frigoglass, όπου αναθεωρεί την τιμή στόχο από 4,95 στα 4,60 ευρώ, αλλά και η ακύρωση διαγωνισμού για την κατασκευή αυτοχρηματοδοτούμενου έργου από την Παντεχνική στη Ρουμανία.

Το ιδανικότερο για σήμερα ενδεχόμενο θα ήταν ένα ακόμη ”κλείσιμο” πάνω από τις 2.405 μονάδες, η συντήρηση αυξημένης εμπορευσιμότητας σε δεικτοβαρείς μετοχές, ειδικότερα τραπεζικές και η αντίδραση ορισμένων μετοχών από το χώρο της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Στην περίπτωση που ο Γ.Δ. κλείσει και σήμερα πάνω από τις 2.405 μονάδες τότε επόμενος στόχος είναι η προσέγγιση της ”αντίστασης” των 2.445- 2.450 μονάδων, κάτι που μπορεί να περιμένει για μετά τις γιορτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v